Главная Блог Аналитические статьи Интервью Ірина Венедіктова: "У нас немає права розробляти і ухвалювати нежиттєздатні законопроекти"

Ірина Венедіктова: "У нас немає права розробляти і ухвалювати нежиттєздатні законопроекти"

04.06.2019
Просмотров : 3724

18 квітня Володимир Зеленський ще в статусі кандидата в президенти представив членів своєї команди, серед них – експерта з правових питань Ірину Венедіктову – завідувачку кафедрою цивільно-правових дисциплін юридичного факультету Харківського національного університету імені Каразіна. Очікувалось, що вона посяде одну з керівних посад в президентській Адміністрації після перемоги Зеленського.

Утім, Венедіктова так і не була призначена в АП. Зазначає, що їй кадрова пропозиція не надходила. Тим не менше, вона залишається в команді Зеленського. І не виключає, що буде балотуватися в наступний парламент.

Чому команда нового президента не поспішає подавати законопроекти на розгляд чинного складу парламенту, як планує заповнити першу інстанцію в судовій системі та чи буде Володимир Зеленський змінювати/скасовувати укази про призначення суддів, – в інтерв’ю Ірини Венедіктової LB.ua.

"Наразі дійсно немає сенсу подавати законопроекти від президента в парламент"

Цілком неочікувано ви отримали призначення в АП після перемоги Володимира Зеленського.

Коли формувався склад Адміністрації, президент самостійно визначав, хто її очолить. Мабуть, вже керівник АП (Андрій Богдан – LB.ua) обирав своїх заступників. Мені така пропозиція не надходила.

Чи залишаєтесь ви частиною команди Зеленського? Можливо, збираєтесь йти в парламент по списку партії «Слуга народу»?

Так, наразі я продовжую працювати експертом в команді партії, займаюся законопроектною діяльністю і питаннями в сфері правосуддя. Я маю бажання брати участь у змінах, котрі відбуваються в державі. І якщо від нашої команди виходитиме відповідна ініціатива, то братиму участь в парламентській кампанії.

Які першочергові законопроекти напрацьовуєте?

Перш за все, законопроект про імпічмент (президент подав його в парламент 29 травня – LB.ua), зняття недоторканності з народних депутатів, Виборчий кодекс (профільний комітет підтримав його до другого читання – LB.ua), норму про незаконне збагачення, пакет законів щодо народовладдя та інші.

Над нормою про незаконне збагачення працювала робоча група з представників міжнародних організацій під керівництвом нардепа від БПП Валерія Карпунцова. І була напрацьована остаточна версія.

Так, ми її дивилися. У ній присутнє подвійне трактування факту незаконного збагачення. До обговорення президентського варіанту цієї норми президент має намір залучити експертів МВФ.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст