Главная Блог Новости Хто прийде до ТЦК без повістки, тим дозволять служити в ЗСУ лише 1 рік.

Хто прийде до ТЦК без повістки, тим дозволять служити в ЗСУ лише 1 рік.

16.06.2024
Просмотров : 2078

Укласти контракт на військову службу в ЗСУ строком на один рік мають право тільки деякі добровольці.

Зміст

  1. Служба за контрактом
  2. Хто може укласти контракт із ЗСУ на один рік
  3. Тонкощі проходження ВЛК
  4. "Бойова" повістка
  5. Техно-рекрутинг
  6. 110 тисяч мобілізованих

Рік служби за контрактом і вільний? Гучну заяву щодо мобілізації в Україні зробив нардеп Федір Веніславський. Ба більше, Міноборони та команда Victory Drones спільно запустили проєкт техно-рекрутингу – базової підготовки громадян з управління дронами. Після навчання такі особи зможуть підписати контракт із ЗСУ.

Служба за контрактом

Нардеп Веніславський стверджує, що українці, які приходять у військкомат без повістки, можуть підписати контракт із ЗСУ на один рік.

"Якщо людина отримує повістку, вона мобілізована. Якщо людина прийшла без повістки, вона має право укласти контракт на військову службу на рік", – каже він.

Ба більше, за словами нардепа, після цього року службу можна не продовжувати.

Однак, раніше Тетяна Муравйова, керівниця рекрутингової групи позаштатного рекрутингового центру Сил ТрО повідомляла про тонкощі підписання таких контрактів.

“Зараз більшість військових частин оформляють контракти з формулюванням “до кінця мобілізації”. Тобто тут ви перебуваєте в рівних умовах із мобілізованими, дія контракту закінчиться з початком демобілізації”, – зазначила Муравйова.

Нагадаємо, що із законопроєкту про посилення мобілізації на стадії розгляду прибрали норму про демобілізацію через 36 місяців служби. Через що покинути ЗСУ зараз не можуть навіть ті, хто вступив до них добровільно на початку повномасштабного вторгнення. Крім того, про те, що у військкоматах будь-кому пропонують підписувати річні контракти, інших відомостей поки що не надходило. Технічно будь-якій людині, яка з'явилася в ТЦК, можуть вручити повістку та мобілізувати. Єдине послаблення передбачалося тим, хто прийшов без повістки на уточнення даних. Згідно з ухвалою Кабміну, їх не мають права відправляти на медкомісію відразу ж, а зобов'язані виписати окрему повістку.

Хто може укласти контракт із ЗСУ на один рік

Укласти контракт на військову службу в ЗСУ строком на один рік мають право тільки деякі добровольці. Про це повідомив в ефірі "1+1" речник Міноборони Дмитро Лазуткін.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст