Главная Блог Новости Холодницького треба звільнити – та інші меседжі посла США в Україні Марі Йованович

Холодницького треба звільнити – та інші меседжі посла США в Україні Марі Йованович

06.03.2019
Автор:
Просмотров : 1719

Доброго дня всім. Наталіє, дякую, і для мене це справжня честь і приємність бути тут, щоб відзначити п’яту річницю УКМЦ.

Я вважаю, що це важлива віха; ви бачили, як багато друзів – а є ще дуже багато американських друзів України – виступали тут, в УКМЦ, і для мене честь теж бути у цьому числі, як другові України, у цей дуже важливий час.

Це були важливі п’ять років в історії України, і я гадаю всі ми тепер знаємо, якщо не знали раніше, що жодна демократія не може процвітати без незалежних медіа організацій, таких як УКМЦ, що сумлінно і професійно служать громадськості.

І ми, Сполучені Штати, пишаємося тим, що співпрацюємо з УКМЦ від самого початку.

Сьогодні УКМЦ, на мою думку, є прикладом для багатьох інших медіа-організацій в Україні в плані об’єктивності та неухильної відданості правді.

Ця роль – і цей приклад – особливо важливі сьогодні, я вважаю. Тому що при відзначенні п’ятої річниці – не тільки УКМЦ, а й Євромайдану – зрозуміло, що Україна все ще працює – і в деяких випадках з чималими труднощами – над тим, щоб відповідати прагненням Революції гідності.

Немає жодних сумнівів – і я гадаю, кожен з присутніх міг би навести власні приклади багатьох важливих сфер, де Україна досягла значного прогресу за п’ять років. Я запропоную вам свій список, який в жодному разі не є винятковим.

Створено нові антикорупційні інституції, стабілізовано банківську систему, зростає громадянське суспільство, розбудовується нова поліцейська сила на основі західних стандартів, здійснюється децентралізація, і список можна продовжувати.

Ці реформи не завершені. Це завжди процес, як у житті, так, думаю, і в історії країн. Але поступ є і це важливий поступ. І я вважаю, він показує, на що Україна здатна, коли уряд, всі її інституції та український народ працюють разом.

І на мою думку, ЗМІ відіграють особливо важливу роль у поступі України і також у викритті корупції.

Нам нагадали про це щойно минулого тижня, і навіть вчора увечері, коли репортери поінформували громадськість про рішення Конституційного Суду про вилучення статті про незаконне збагачення з Кримінального кодексу. А журналісти-розслідувачі, минулого тижня і вчора увечері, виявили підозри в корупції в оборонному секторі.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст