Главная Блог Новости Холодницький: Оголошено 11 підозр щодо участі у договірних матчах

Холодницький: Оголошено 11 підозр щодо участі у договірних матчах

07.07.2018
Просмотров : 1232

Віце-президент ФФУ, очільник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький розповів про хід розслідувань кримінальних справ щодо договірних матчів в Україні, повідомляє football24.ua.

"Ми провели понад 100 слідчо-розшукових дій, більше 70 обшуків, що відбувались у дві хвилі. Друга була буквально тиждень тому.

Зараз ми бачимо не зовсім приємну для українського футболу картину, проте цьому треба було не тільки раз і назавжди запобігти, зупинити, а й показати. Оголошено вже 11 підозр, серед них 5 футболістам, 4 менеджерам футбольних клубів і 2 тренерам, якщо не помиляюся.

Сподіваюсь, у вересні ми побачимо перші справи у судах. Це не ті кримінальні провадження, які повинні лежати роками у слідчих. Кажу як юрист, 2-3 місяці досить з такою доказовою базою, яку ми побачили, для того, щоб передати справи до суду. Винні мають понести покарання.

Прізвища ми зможемо озвучити, коли буде складено обвинувальний акт. Чим швидше справа дійде до суду, тим швидше почуємо перші прізвища", – розповів Холодницький в ефірі телеканалу Футбол.

Масова облава МВС щодо договірних матчів: що це було і навіщо

Цей текст, можливо, сподобається вболівальникам та не сподобається Комітету етики та Назару Холодницькому, повідомляє football24.ua.

Що відбулось?

У вівторок, 22 травня 2018 року, відбулась перша в історії України спецоперація правоохоронних органів у справі договірних матчів такого масштабу. 40 обшуків в 9 областях України. Масштаб неймовірний.

В відеопрезентації МВС йдеться про 57 епізодів злочинів, більше 328 причетних осіб. Фігурують 35 футбольних клубів.

В матеріалах слідства йде мова про 5 злочинних груп, серед фігурантів – гравці, тренери, арбітри, президенти клубів.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст