Главная Блог Новости Огляд цікавих новин за останній тиждень

Огляд цікавих новин за останній тиждень

16.03.2015
Автор:
Просмотров : 1042

Харків повертає свої земельні ділянки з незаконної аренди

Нещодавно в Харківській області був припинений черговий процес незаконного використання земель сільськогосподарського призначення. Прокуратура повернула державі землі, які було незаконно орендовано сумою на 11 млн. грн..

В обласній прокураторі повідомили, що Господарським судом було задоволено 3 позови до прокуратури, які раніше були прийнятими головою Барвінківської районної державної адміністрації. Рішення стосувалося передачі державних земель в оренду, загальна площа яких становила 541 га вартістю в 11 млн. грн.

Як сьогодні наголосив Олег Кващук, діючий заступник обласного прокурора, суд визнав недійсними договори, які були укладені 5 відповідними агропідприємствами, щодо оренди земельних ділянок.

Під час розглядання справи було зазначено, що приватні структури отримали землі в оренду строком на 49 років без проведення обов’язкових земельних торгів. Це, в свою чергу, є грубим порушенням діючого законодавства. Тому землі, відповідно до рішення прокуратури, були повернені державі. На сьогоднішній день відповідними службами вживаються заходи, які направлені на реалізацію нового рішення, прийнятого судом.

Прокуратура Львову покарає чергових організаторів грального бізнесу

Прокурор Львівської області Федик Роман Романович затвердив та направив до відповідних судових установ обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо одного з організаторів неофіційного грального закладу. Дана установа діяла в місті районного значення Новояворівськ, що у Львівській області. Про це повідомили сьогодні представники служби прокурора.

Коли на місці розташування установи був проведений обшук, представники закону вилучили 20 гральних автоматів. Відповідно до закону, на обладнання накладено арешт. Окрім того, був вилучений прибуток від незаконного бізнесу розміром в 100 доларів США та 2 тис. грн. Також в офісі знайденні документи, які регламентують «діяльність» незаконного закладу.

Організатори установи тепер звинувачуються згідно з ч. 1 ст. 203-2 діючого КК України. Відповідний законопроект про гральний бізнес передбачає покарання для правопорушників у вигляді сплати штрафу розміром від 170 до 680 тис. грн., а також обов’язкове вилучення ігрового обладнання.

Прогнозується, що хід розглядання цієї справи буде підтримуватися прокуратурою Львівської області. На сьогодні суд вже впровадив запобіжні заходи, які передбачають сплату застави у розмірі 100 тис. грн.

Система примусового виконання отримала нові реформаційні документи

Як повідомляє офіційний портал кабінету міністрів України, нещодавно були прийняті 3 важливих документа, які стосуються реформи діючої в країні системи примусового виконання.

Перше рішення направлено на реформування розміру виплат, які сплачуються державними виконавцями відповідно до положень Бюджетного кодексу. Основною ідеєю впроваджень являється створення системи мотивації державних установ, що може стати частиною програми боротьби з корупцією у відповідних органах.

Другий документ, який ухвалив Уряд, передбачає розробку та подальше використання системи автоматичного розподілу між виконавцями справ. Також, передбачається використання автоматичних систем он-лайн контролю, завдяки яким зможуть контролюватися строки оформлення та виконання рішень.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст