Главная Блог Новости Горбатюку винесли догану за скаргою заступника Луценка

Горбатюку винесли догану за скаргою заступника Луценка

11.10.2017
Просмотров : 1475

Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів вирішила винести догану начальнику Департаменту спеціальних розслідувань ГПУ Сергію Горбатюку.

Про це повідомляє прес-служба комісії у Facebook.

"Кваліфікаційно-дисциплінарною комісією прокурорів вирішено: притягнути до дисциплінарної відповідальності начальника Департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Горбатюка С.В., застосувавши до нього дисциплінарне стягнення у вигляді догани", - йдеться у повідомленні.

Причини такого рішення не повідомляються.

Однак, як пояснив "Українській правді" сам Горбатюк, догана йому винесена за скаргою заступника генпрокурора Юрія Столярчука.

"Впродовж певного часу він перешкоджав розслідуванню у трьох гучних справах, а потім вирішив взагалі їх забрати. Виніс незаконні постанови, які я намагався оскаржувати у генерального прокурора", - пояснив Горбатюк.

Він додав, що конфлікт зі Столярчуком у нього триває більше року.

Згадайте новину: Сергій Горбатюк: До обрання запобіжного заходу Януковичу невизначення його точного місця проживання не матиме юридичних наслідків

"Тривалий час Юрій Столярчук використовував свої службові повноваження у конкретному кримінальному провадженні, які на певному етапі дали розуміння того, що вони використовуються виключно з метою добитися прийняття незаконного рішення щодо осіб, стосовно яких слідчим та прокурором зібрані докази їх причетності до вчинення злочину, у тому числі шляхом створення різноманітних перешкод, погроз тиску, шантажу", - сказав Горбатюк.

Мова йде про розслідування справ про причетність певних посадових осіб до злочинів, пов’язаних із генпрокуром часів Януковича Віктором Пшонкою. Трьом з яких, після проведення досудового розслідування, мали оголосити про підозру.

За словами Горбатюка, Столярчук робив все можливе аби звести справу нанівець, навіть намагався забрати справи.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст