Главная Блог Новости Головою Верховного суду обрано Валентину Данішевську

Головою Верховного суду обрано Валентину Данішевську

01.12.2017
Просмотров : 1506

30.11.2017 на першому засіданні Пленуму Верховного суду відбулися вибори голови ВС, на посаду якого претендували троє кандидатів

На першому засіданні Пленуму Верховного суду строком на чотири роки було обрано голову ВС. Ним стала суддя Валентина Данішевська.

На посаду претендували одразу троє кандидатів: суддя Валентина Данішевська, правозахисник Аркадій Бущенко та суддя Володимир Кравчук.

Суддя Богдан Львов зняв свою кандидатуру, зазначивши, що суспільство потребує нових облич, і підтримав Данішевську.

«Її знання та досвід будуть корисні на цій посаді», — зазначив він. «За» Данішевську проголосувало 67 із 111 присутніх.

Раніше «Ракурс» вже зазначав, що вельми компромісною фігурою є для багатьох Валентина Данішевська.

Нагадаємо, торік Вища кваліфікаційна комісія суддів України оголосила публічний конкурс до Верховного суду. Свої кандидатури висували 1432 осіб.

ВККСУ відібрала 120 кандидатів на посади суддів до касаційних судів ВС (по 30 посад в адміністративному, господарському, кримінальному та цивільному). Серед кандидатів, які пройшли конкурсне оцінювання в ВККСУ, 30 отримали негативні висновки Громадської ради доброчесності. Дев’ятьох кандидатів відсіяла Вища рада правосуддя.

Згадайте новину: Новий Верховний суд: воїн АТО і 25% "недоброчесних"

Верховний суд — історичний вибір

Напередодні історичної події — першого Пленуму нового Верховного суду

Враження таке, що по-справжньому реальних претендентів на крісло глави Верховного суду з тих, чиї імена не на поверхні, вирішили не світити до останнього. З-поміж тих, хто фігурує як кандидат, когось висунули (Богдан Львов), хтось «висунувся» сам або майже сам (Олена Кібенко), когось ще не оголосили, але все одно мають на увазі (Борис Гулько).

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст