Главная Блог Аналитические статьи Интервью Голова Ради адвокатів Закарпатської обл. Олексій Фазекош: «Сильна та незалежна адвокатура є невід’ємною складовою демократичного суспільства»

Голова Ради адвокатів Закарпатської обл. Олексій Фазекош: «Сильна та незалежна адвокатура є невід’ємною складовою демократичного суспільства»

23.05.2017
Автор:
Просмотров : 2269

Напевне, мальовничі краєвиди Закарпаття самі по собі налаштовують на врівноважену та продуктивну працю. Адже в цьому регіоні часто проводяться різноманітні форуми та зібрання правничої спільноти. Наступного тижня тут зберуться представники органів адвокатського самоврядування. Напередодні цього заходу ми звернулися до голови ради адвокатів Закарпатської області Олексія ФАЗЕКОША, аби дізнатися, чи має адвокатура краю ті ж проблеми, що, наприклад, є в їхніх київських колег, і як сприймаються реформи, які проводяться у державі, з однієї з найвіддаленіших від столиці точок на карті України.

«Закарпатська єдність і монолітність — це однозначно краще, ніж київська вакханалія і деструктив»

— Олексію Андрійовичу, ви очолюєте РАЗО від дня створення, з 2012 року, і у березні вас знову обрано на цю посаду. Що для вас означає таке визнання колег? Чого більше в роботі голови ради адвокатів — представницьких функцій чи правозахисної діяльності?

— Моє повторне обрання на посаду голови ради адвокатів Закарпатської області — це не стільки визнання якихось моїх особистих заслуг, скільки результат довіри нашій команді, котра ефективною роботою органів адвокатського самоврядування Закарпаття змогла завоювати підтримку адвокатської спільноти краю.

Що стосується моєї роботи як очільника ради адвокатів Закарпаття, то, дійсно, вона потребує багато часу. Взагалі як публічна людина, котра, крім юриспруденції, працювала у багатьох сферах (і в політиці, і в спорті), вважаю, що інформаційна складова публічності є невід’ємним компонентом успіху в будь-якій справі. Якщо ви помітили, то рада адвокатів Закарпатської області і я особисто системно працюємо в інформаційному просторі. Звичайно, це забирає багато часу, але моїй адвокатській практиці це не заважає.

Я трудоголік. Погано це чи добре — не знаю. Спірне питання. Але так вже сталося через певні обставини. Я, до речі, не одружений, так що сімейними проблемами не обтяжений. Навіть у суботу і неділю йду на роботу. У відпустці не був уже років 15. Відпочиваю тільки, займаючись спортом. Ще є хобі: колекціоную книги (у мене одна з найбільших бібліотек Закарпаття), картини. До речі, сам колись малював, працював художником.

Згадайте новину: Адвокатура має шукати союзників

— На офіційній сторінці РАЗО ви наголошуєте: «У нас немає так званої адвокатської опозиції». Хіба це добре? Адже, за загальним правилом, прогрес відбувається внаслідок боротьби протилежностей — груп людей, доктрин, ідеології.

— В принципі, загалом ви праві, я колись займався філософією. Ще відомий французький філософ Тейяр де Шарден писав: «Будь-яка замкнута система приречена на вимирання». Але є й інша майже аксіомна позиція: успіх у будь-якій справі має базуватися на чіткому розумінні того, чого прагнеш, вмінні знайти однодумців, тобто сформувати команду, яка вміє системно, цілеспрямовано та ефективно реалізувати ті завдання, які вона ставить перед собою.

Без перебільшення скажу: вважаю адвокатуру Закарпаття прикладом для України. Нам вдалося завдяки згуртованості, колективізму (можливо, позначається специфіка регіону: маленькі міста, всі всіх знають) створити цілісну, ефективну модель. Адвокатура Закарпаття — це дружний, єдиний, монолітний колектив. У нас немає ніяких чвар та суперечок, уже немає жодних судових справ стосовно формування органів адвокатського самоврядування.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст