Главная Блог Аналитические статьи Интервью Голова НАБУ Артем Ситник: Генпрокуратура постійно намагається нас вщипнути

Голова НАБУ Артем Ситник: Генпрокуратура постійно намагається нас вщипнути

25.04.2017
Просмотров : 2154

Два роки на посаді голови Національного антикорупційного бюро Артем Ситник чує постійні звинувачення у тому, що результатів роботи НАБУ не видно. У інтерв'ю кореспонденту Дар'ї Счастливій очільник Бюро розповів, чому розраховують на західних партнерів у процесі створення Антикорупційного суду, які стосунки має з ГПУ та САП, на яких стадіях перебувають резонансні справи та чому не вважає обурливою зарплату у 300 тисяч гривень для суддів Конституційного суду.

- Ви сидите в кабінеті такого буржуазного стилю, як вам працювати в такому приміщенні "а-ля Пшонка"?

- Не дуже комфортно. Найближчим часом все це буде змінено на звичайні офісні меблі. Бо зараз вимушена ситуація – все це вже було до нашого приходу, а з закупівлею меблів є дуже великі обмеження. Зараз закупили меблі для детективів, а ці меблі повернемо власнику, бо фактично вони НАБУ не належать.

- Ви вже два роки отримуєте досить високу заробітну плату – 100 тисяч гривень. Як змінилося ваше життя за цей час? У що ви вдягнені, скільки коштує?

- Костюм десь вісім тисяч гривень коштує. Взуття – Fellini. Годинник не ношу. Але в мене є один годинник – подарований у 2004 році, як кращому слідчому у прокуратурі. В іншому, ви знаєте, придбав авто – корейське, KIA Sportage.

- Що ви тепер можете собі дозволити з того, чого не могли дозволити раніше?

- Нажаль, практично нічого, оскільки робота відбирає майже весь вільний час. Тому ті хобі, які могли б бути, закинуті.

Інтерв'ю: Голова НАБУ Артем Ситник: «Я ніколи не давав хабарів. Мені погрожували. І нардепи завалюють НАБУ беззмістовними запитам»

- А які в вас були хобі?

- На рибалку з'їздити, на більярді пограти. Зараз цього немає.

- Як змінилось ваше життя після того, як ви очолили НАБУ?

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст