Главная Блог Новости Голова АМКУ Олексій Хмельницький: нічні обмеження на продаж алкоголю тінізують ринок

Голова АМКУ Олексій Хмельницький: нічні обмеження на продаж алкоголю тінізують ринок

14.04.2017
Просмотров : 1614

Обмеження продажу алкогольних напоїв вночі стимулює розквіт нелегального ринку відповідної продукції. Про це повідомив голова Київського обласного територіального відділення АМКУ Олексій Хмельницький.

“Я повністю підтримую експертне середовище щодо того, що часові обмеження щодо продажу алкогольних напоїв мають зворотній від очікуваного ефект — вони тінізують цей ринок. Більше того, це ще є і соціальна проблема, яку часовими заборонами вирішити не можна”, — відзначив він.

Також, за його словами, Київська міська рада, згідно чинного законодавства, не наділена повноваженнями вводити обмеження на продаж алкоголю в столиці в нічний час.

Читайте статтю: ЧОМУ РІШЕННЯ РАД ЩОДО ЗАБОРОНИ ПРОДАЖУ АЛКОГОЛЮ Є НЕЗАКОННИМ?

“Ми вважаємо що подібні рішення, які обмежують продаж чи то по часу, чи торгівлю у МАФах, — Київрада не має права приймати. Тобто, це — не її повноваження. В цьому то і проблема. Треба спочатку зробити зміни до законодавства України, і тоді вже, можливо, запроваджувати такі обмеження”, — пояснив чиновник.

О.Хмельницький також прокоментував рішення Господарського суду м. Києва, яким зобов’язано КМР скасувати нічну заборону на продаж алкоголю.

“А Господарський суд Києва, зобов’язавши міську раду скасувати рішення про заборону реалізації на території міста алкогольних і слабоалкогольних напоїв у роздрібі із 23:00 до 10:00 години, просто підтвердив нашу думку і позицію”, — наголосив він.

Нагадаємо, раніше, Верховний суд України вказав на незаконність нічних заборон продажу алкоголю.

Джерело: УНН

Згадайте новину: Суд скасував заборону на продаж алкоголю в МАФах. Київрада прийме нове рішення

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст