Главная Блог Новости Главком Залужний отримав спадок у США і віддав його ЗСУ. Хто і чому дав йому мільйон доларів

Главком Залужний отримав спадок у США і віддав його ЗСУ. Хто і чому дав йому мільйон доларів

26.01.2023
Просмотров : 1536

Головнокомандувач Збройних Сил України генерал Валерій Залужний у січні отримав мільйон доларів у спадок від американця українського походження і віддав їх на потреби армії, повідомила газета New York Times. У генштабі підтвердили, що інформація відповідає дійсності.

За інформацією американського видання, гроші Залужному заповів громадянин США Грегорі (Григорій) Степанець.

Чи була у заповіті умова, що гроші треба передати на армію, газета не уточнює.

Проте, як пояснили ВВС у генштабі, пан Степанець не був родичем Залужного, а спадок став символічним і досить несподіваним для самого главкома жестом українця зі США на підтримку України та її армії.

New York Times розповіла про випадок із Залужним мимохідь, у статті про пожертвування, які українці віддають на військову армію.

Газета повідомляє з посиланням на Національний банк України, що за минулий рік жителі та фірми країни пожертвували збройним силам 22,3 млрд гривень, або близько 500 млн доларів США.

Користуйтеся консультацією: Цифровий спадок, або що буде з акаунтом після смерті його власника

У пресслужбі генштабу ЗСУ на запит ВВС підтвердили, що інформація, викладена у NYT, "відповідає дійсності".

"Відповідно до заповіту громадянина Сполучених Штатів Америки українського походження Григорія Степанця від 15 листопада 2022 року, одним із отримувачів спадку в розмірі 1 мільйон доларів США визначений генерал Валерій Залужний, головнокомандувач Збройних Сил України", - йдеться у повідомленні генштабу.

Там вказують, що Залужний спрямував ці гроші у повному обсязі на спецрахунок Національного банку України для збору коштів на потреби армії, що підтверджено SWIFT-повідомленням банку від 5 січня 2023 року.

Там також наводять пояснення самого Залужного щодо мільйонної спадщини - він твердить, що його родина зрозуміла таке рішення:

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст