Главная Блог Аналитические статьи Интервью Глава ВС: Зеленский нашел время для Тома Круза, а для меня — нет

Глава ВС: Зеленский нашел время для Тома Круза, а для меня — нет

06.10.2019
Автор:
Просмотров : 2601

Валентина Данишевская рассказала ВВС News Україна, какое будущее ждет Верховный суд после реформы Владимира Зеленского и о том, как президент Украины избегает встречи с ней, пишет НВ

Валентина Данішевська розповіла ВВС News Україна, яке майбутнє чекає на Верховний суд після реформи президента Зеленського і про те, як він уникає зустрічі з нею.

Верховний суд — найвища інстанція, яка ставить крапку в усіх судових спорах України, включно з оскарженням усіх видів виборів. Зокрема й тих, які можуть відбутись на Донбасі.

Він єдиний в Україні (окрім новоствореного спеціального антикорупційного суду) — повністю реформований і набраний на відкритому конкурсі за президентства Петра Порошенка. Але тепер його чекає нова переатестація.

Саме це передбачає президентський законопроєкт 1008, який Верховна Рада в цілому планує схвалити вже 4 жовтня.

Володимир Зеленський хоче знову переатестувати всіх суддів Верховного суду та скоротити їх кількість майже удвічі.

Документ стосується також перезавантаження головних органів суддівського самоврядування України — Вищої кваліфікаційної комісії суддів та Вищої ради правосуддя.

Західні партнери України та Рада Європи закликають не скорочувати Верховний суд, вказуючи, що цей реформований орган показує непогані результати.

Представники Громадської ради доброчесності, які займались судовою реформою, також не підтримують такий формат скорочення Верховного суду, остерігаючись, що він може втратити свою незалежність.

Интервью: Вице-премьер Михаил Федоров: "У нас сейчас в государстве 350+ реестров. В Европе, в цивилизованных государствах, которые уже давно развивают диджитал, базовых реестров от 7 до 12"

«Вам треба говорити з президентом»

ВВС News Україна: Президентський законопроєкт запускає нову переатестацію суддів Верховного суду і скорочення кількості до 100 зі 192. Його схвалення — вже вирішена справа?

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст