Главная Блог Новости Жеваго хвалився Коломойському, що перекупив суддів (справа Князєва)

Жеваго хвалився Коломойському, що перекупив суддів (справа Князєва)

19.05.2023
Просмотров : 2718

Всеволод Князєв, будучи головою Верховного суду, за версією слідства, утворив і очолив злочинну організацію з числа суддів, які погодилися за хабарі ухвалювати рішення в інтересах певних осіб.

Ввечері 15 травня детективи НАБУ ввійшли в квартиру Князєва на Печерську, за кілька хвилин після того, як йому була передана шкіряна сумка з грошима. Вважається, що загалом суддя отримав 1,8 мільйони доларів, якими мав поділитися із колегами з Верховного суду. Ще 900 тисяч діставалося спільникам — адвокату і юристу.

У січні цього року в провадження Великої палати Верховного суду надійшла справа щодо права власності на 40% акцій Полтавського гірничо-збагачувального комбінату. Структури бізнесмена Костянтина Жеваго оскаржували рішення апеляційного суду 2022 року, який визнав недійсним договір придбання акцій 20 років тому.

Детективи НАБУ вважають, що в Жеваго виник умисел підкупити суддів Верховного суду, щоб вони скасували невигідне йому судове рішення.

Директору з безпеки ПрАТ Полтавський ГЗК Сергію Рудометкіну доручили зустрітися з адвокатом Олегом Горецьким, про якого було відомо, що він має тісні звʼязки з Князєвим.

Адвокатське обʼєднання «Горецький і партнери» з 2016 року постійно надавало послуги компаніям Костянтина Жеваго. Дочка менеджера Жеваги Рудометкіна останні три роки працювала в фірмі Горецького, тому він вважався своєю людиною.

Зустріч відбулася 6 березня 2023 близько 12 години в офісі адвоката у присутності Кирила Горбурова, якого представили другом, нотаріусом і партнером Горецького. Тепер відомо, шо саме Горбурову слідство завдячує записом наступної розмови.

Рудометкін: Вынуждать Константина пойти на поклон, я не знаю… Он не пойдет, он просто тупо не пойдет.

Горецький: Угу.

Рудометкін: Поэтому мы будем бороться. Но он тогда говорил. Его позиция, если Ренат, если Беня, они пойдут на нападение. Он постоянно в обороне. Он не хочет с ними светиться. Он уже решение для себя принял. Потому что как бы тяжело не было, у нас большая реконструкция на комбинате, там миллиардные инвестиции.

Горецький: Пошли в переговорную комнату и без телефонов там полялякаем.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст