Главная Блог Новости ЄСПЛ присудив судді Волкову 1,4 мільйона компенсації від України

ЄСПЛ присудив судді Волкову 1,4 мільйона компенсації від України

06.02.2018
Просмотров : 1663

У справі «Олександр Волков проти України» сторони досягли угоди, відповідно до якої український уряд виплатить позивачу компенсацію у розмірі 1,43 млн грн.

Про це йдеться в ухвалі Європейського суду з прав людини.

Тема: Справа "Олександр Волков проти України". Рішення Європейського суду із прав людини у справі № 21722/11 від 9 січня 2013р.

«Сьогоднішнє рішення стосується питання справедливої сатисфакції (стаття 41 Конвенції) щодо матеріальної шкоди. Беручи до уваги офіційне повідомлення про угоду між сторонами, український уряд зобов'язався виплатити пану Волкову 1 430 213,32 грн (близько 40 657 євро)», - йдеться у постанові суду.

Справа судді Верховного суду Олександра Волкова стосувалася його звільнення у 2010 році.

Волков був суддею Верховного суду України з червня 2003 року. 17 червня 2010 року Верховна Рада на підставі подання Вищої ради юстиції та рекомендацій Комітету з питань судочинства схвалила рішення про звільнення Волкова з посади за порушення присяги.

Згадайте новину: Верховна Рада України нарешті виконала рішення ЄСПЛ у справі судді Волкова.

Волков звернувся до ЄСПЛ.

9 січня 2013 року ЄСПЛ ухвалив рішення, яким постановив, що під час звільнення Волкова не було виконано низку вимог міжнародного законодавства. Зокрема, було чотири порушення статті 6 (право на справедливий судовий розгляд) та статті 8 (право на повагу до приватного та сімейного життя) Європейської конвенції з прав людини. ЄСПЛ постановив, що Україна має виплатити Волкову 6 тисяч євро моральної шкоди та 12 тисяч євро судових витрат, а також поновити його на посаді.

2 лютого 2015 року голова Верховного суду Ярослав Романюк видав наказ про поновлення на посаді судді ВСУ Олександра Волкова. Таким чином, рішення Європейського суду з прав людини від 9 січня 2013 р. у справі "Олександр Волков проти України" було виконано.

Згадайте новину: Проєвропейська влада: коли будуть відновлені порушені права судді Олександра Волкова?

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст