Главная Блог Новости Експомічник судді прикидався радником президента і обібрав дружину начальника відділу поліції на $240 тис.

Експомічник судді прикидався радником президента і обібрав дружину начальника відділу поліції на $240 тис.

21.02.2020
Просмотров : 3754

Жмеринський міськрайонний суд Вінницької області засудив Костянтина Бойцуна до 9 років і 6 місяців позбавлення волі з конфіскацією майна за шахрайство в особливо великих розмірах

Про це повідомляє «Судовий репортер» із посиланням на вирок від 5 лютого.

Чоловіка визнали винним у шахрайстві в особливо великих розмірах, підробленні документів та їх використанні, а також у самовільному присвоєнні владних повноважень.

Перший епізод 2008 року стосується квартири тітки обвинуваченого, який переконав передати квартиру у заставу, щоб він міг отримати кредит. Насправді ж жінка підписала договір купівлі-продажу, бо племінник сказав, що треба, а потім квартиру знову перепишуть на неї. Покупець також був введений в оману. Він заплатив 38 тис. доларів і згодом не міг заселитися у придбане житло. Колишня власниця повідомила, що квартиру її племінник вже відкупив і показувала новий договір купівлі-продажу, підписання якого потерпілий заперечував. Пізніше в суді Бойцун визнав підробку договору.

У 2013 році суд ухвалив виселити колишню власницю та інших зареєстрованих у квартирі осіб і усунути перешкоди в користуванні для нового власника.

Згадайте новину: Виправданий від зґвалтування відсудив 300 тисяч компенсації у держави

Другий епізод відбувся грудні 2010 року, коли Бойцуна в Одесі зупинила поліція, запідозривши підробку техпаспорту на автомобіль та номерів. Його доставили у райвідділ міліції на території ринку «Сьомий кілометр». Там він представився працівником СБУ і його відпустили. Після цієї події Бойцун продовжив спілкуватися зі співробітником того відділу міліції і дізнався, що його начальника місяць тому затримали за підозрою в отриманні хабара. Бойцун запропонував допомогу і його сконтактували з дружиною начальника.

Обвинувачений пред’явив жінці посвідчення працівника Адміністрації президента і запропонував зміну запобіжного заходу з тримання під вартою на більш м’який. Для вирішення питання сказав надати півмільйона доларів.

Потерпіла встигла дати частину – 240 тис. доларів і 80 тис. грн. Вона пригадала, що привезла гроші в пакеті. Передача відбулася в машині під будівлею Генпрокуратури на вулиці Борисоглібській. Бойцун взяв гроші і пішов у бік ГПУ, де біля входу в той час тривав мітинг. Чоловік зник у натовпі і потерпіла його більше не бачила. Через деякий час Бойцун прислав СМС, що в ГПУ нарада і він зайнятий. Запропонував зустрітися наступного дня, але у домовлений час не прийшов. А згодом взагалі перестав виходити на зв’язок.

В суді потерпіла розповіла, що запобіжний її чоловіку так і не змінили. Через втрату грошей вони розлучилися. Гроші були позичені і борги родина віддає по сьогоднішній день.

У 2013 році ексначальника відділу міліції на ринку «Сьомий кілометр» Сергія Маслова засудили до 4 років позбавлення волі з конфіскацією майна і, оскільки він провів три роки в СІЗО, то звільнили умовно-достроково.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст