Главная Блог Новости Экономика на перекрестке: три сценария развития для Украины

Экономика на перекрестке: три сценария развития для Украины

12.07.2018
Просмотров : 1505

В правительстве определили сценарии для Украины на ближайшие три года. Что будет с экономикой страны, если оправдаются самые пессимистичные ожидания, объясняет ЭП. (укр)

Залишитися в програмі МВФ, але не підвищувати ціни на газ для населення. Утриматися від введення податку на виведений капітал з 2019 року. Підвищувати соціальні стандарти, але не досягти обсягів промислового виробництва, імпорту та експорту рівня докризового 2013 року.

Такі нетривіальні завдання ставить перед собою уряд на наступні три роки.

Вони випливають з базового макросценарію розвитку української економіки, який Кабмін затвердив 11 липня 2018 року.

Крім базового, Мінекономрозвитку розрахувало, як того вимагають правила, ще два альтернативні сценарії. Вони потрібні на випадок, якщо економічні реалії значно покращаться або погіршаться.

Наступний крок після макропрогнозу — підготовка трирічної бюджетної декларації та розрахунок проекту держбюджету на основі затвердженого макропрогнозу.

ЕП вибрала найголовніше з того, що передбачає кожен сценарій.

Вспомните новость: Экономика Украины уже несколько лет превосходит прогнозы мировых аналитиков - эксперт IIF

Перший сценарій: стримано оптимістичний

Цей сценарій збігається з прогнозами МВФ. На основі саме цього прогнозу МЕРТ пропонує розраховувати бюджет на 2019 рік.

Він передбачає збереження сприятливих умов на світових ринках, продовження реформ, але функціонування економіки в режимі "статус-кво щодо земельної та податкової реформи, оскільки в суспільстві нема консенсусу".

Тобто цей сценарій не передбачає запровадження ринку землі та податку на виведений капітал.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст