Главная Блог Новости ДОКОЛЕ! Вже не довічне: апеляційний суд змінив вирок для тернопільського “демона” Горбатюка

ДОКОЛЕ! Вже не довічне: апеляційний суд змінив вирок для тернопільського “демона” Горбатюка

11.02.2021
Автор:
Просмотров : 4777

Тернопільський апеляційний суд змінив покарання для Андрія Горбатюка, засудженого до довічного ув’язнення за вбивство тернопільської тату-майстрині. Засідання, на якому суд розглянув скаргу обвинуваченого та його захисників відбулося 10 лютого.

Згадайте новину: Коли ж припиниться цей "гуманізм"! Суд замість довічного дав 15 років Миколі Тарасову за вбивство 11-річної Даші Лук’яненко

Про це повідомляє «Судовий репортер».

Замість довічного ув’язнення призначили 15 років позбавлення волі. У решті рішення суду першої інстанції залишене без змін.

Наразі мотиви суду невідомі. Оголосили тільки коротку ухвалу. Повний текст рішення суду очікується наступного тижня.

Нагадаємо, 11 листопада минулого року Тернопільський міськрайонний суд визнав Андрія Горбатюка винуватим в умисному вбивстві з особливою жорстокістю. Йому призначили покарання у вигляді довічного позбавлення волі. Також зобов’язали сплатити 500 тис. грн моральної шкоди матері вбитої.

Рідні вбитої дівчини спеціально приїхали на засідання з-за кордону: мама Світлана Храпко – з Нової Зеландії, бабуся Іларіона Негожай – з Італії. Андрій Горбатюк брав участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Адвокати вважають, що доказів, зібраних в суді, недостатньо для того, щоб його визнати винним, а також порушили питання щодо незаконності затримання свого підзахисного. Проте суд відмовився досліджувати докази ще раз і розглянув апеляцію в одне засідання.

Згадайте новину: ВС підтвердив вирок наймолодшій довічниці Сніжані Кругляковій, яка вбила свого опікуна та його колишню дружину

Мама, дідусь і бабуся Тетяни Підвашецької, які були присутні на засіданні, шоковані ухвалою суду.

– Як 15 років? А нашої дитини нема, – вигукнула, не стримуючи емоцій бабуся вбитої дівчини Іларіона Негожай.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст