Главная Блог Аналитические статьи Темы ДАЙДЖЕСТ рішень Київського апеляційного адміністративного суду у податкових спорах з урахуванням практики Верховного Суду.

ДАЙДЖЕСТ рішень Київського апеляційного адміністративного суду у податкових спорах з урахуванням практики Верховного Суду.

26.07.2018
Просмотров : 2283

ДАЙДЖЕСТ рішень Київського апеляційного адміністративного суду у податкових спорах з урахуванням практики Верховного Суду.

I. ПОСТАНОВА КААС від 17.07.2018 №810/5852/15.

http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/75367099

Роз’яснення судового рішення.

В ухвалі про роз'яснення судового рішення суд викладає більш повно та зрозуміло ті частини рішення, розуміння яких викликає труднощі, не змінюючи при цьому суть рішення і не торкаючись питань, які не були предметом судового розгляду.

Отже, роз'яснення рішення суду - це засіб виправлення недоліків судового акта, який полягає в усуненні неясності судового акта і викладенні рішення суду у більш ясній і зрозумілій формі.

Аналогічної правової позиції дотримується Верховний Суд в ухвалі від 05 квітня 2018 року по справі № 826/5824/15.

II. ПОСТАНОВА КААС від 12.07.2018 №826/16342/17.

http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/75325508

Протоколи допитів контрагентів.

Колегія суддів вважає неприйнятними доводи відповідача про те, що сам факт того, що деякі контрагенти позивача фігурують в досудових розслідуваннях, порушених за ознаками кримінального правопорушення є доказом протиправного формування податкового кредиту, з огляду на необґрунтованість належності цього конкретного доказу для підтвердження заперечень в розумінні частини третьої статті 73 КАС України.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст