Главная Блог Новости Cуд заборонив "київському метрополітену" повертати борги для фірми, яка належала Фуксу

Cуд заборонив "київському метрополітену" повертати борги для фірми, яка належала Фуксу

07.08.2019
Просмотров : 1202

17-25 липня Подільський райсуд м. Києва низкою своїх ухвал за клопотанням Київської місцевої прокуратури №7 в рамках кримінального провадження №12015100120001603 наклав арешт на кошти комунального підприємства «Київський метрополітен», які знаходяться на рахунках в Укрексімбанку, Ощадбанку, Промінвестбанку, Укрсиббанку, Індустріалбанк, Айбокс Банку. Суд підкреслив, що забороняє “Київському метрополітену” перераховувати кошти з відповідних рахунків для ТОВ «Австро-Угорська Лізингова Компанія» (попередня назва - ТОВ “Укррослізинг”, - ред.), повідомляє finbalance.com.ua Документи - тут, тут, тут, тут, тут, тут.

Відповідно до судових матеріалів, в ході розслідування кримінального провадження №12015100120001603 прокуратура та поліція дійшли висновку, що в 2017-2018 роках КП «Київський метрополітен» необґрунтовано перерахувало для ТОВ «Укррослізинг» 304,5 млн грн на погашення винагороди, комісії, штрафів та коригуючого коефіцієнта за лізинговим договором 2009 року (за яким столичне метро отримало 100 вагонів).

“При цьому, сума грошових коштів, які підлягають подальшому безпідставному стягненню з КП «Київський метрополітен» на користь ТОВ «Укррослізинг» станом на 15.07.2019 складає 629 325 878,61 гривень”, - йдеться в судових матеріалах.

В грудні 2018 року "Київський метрополітен" перерахував для ТОВ “Укррослізинг” (ТОВ "Австро-Угорська Лізингова Компанія") 478 млн грн на підставі мирової угоди від 20.11.2018, затвердженої ухвалою Госпсуду м. Києва від 28.11.2018.

Згідно з судовими матеріалами і текстом відповідної мирової угоди, на дату її підписання сума заборгованості КП “Київський метрополітен” перед ТОВ “Австро-Угорська Лізингова Компанія” становила 1,65 млрд грн. При цьому боржник зобов’язався погасити весь борг у наступні терміни: 656 млн грн - до 31 грудня 2018 року та 994 млн грн - до 31 грудня 2019 року.

Вспоните новость: Вся выручка киевского метро идет на погашение долга перед Фуксом — СМИ

Сторони мирової угоди домовились, що фінансування зобов`язань по виконанню мирової угоди буде здійснюватися за рахунок та в межах асигнувань, передбачених у бюджеті міста Києва, за рахунок власних коштів КП «Київський Метрополітен» та з інших джерел, передбачених законодавством.

“Відсутність передбачених у відповідних бюджетах міста Києва бюджетних асигнувань щодо фінансування зобов`язань за цією Мировою угодою не звільняє Боржника від виконання зобов`язань у розмірі та у терміни, встановлені Мировою угодою.

У випадку, якщо в ході виконання цієї Мирової угоди відбудуться реорганізація, зміна підпорядкованості чи форми власності однієї зі Сторін, то мирова угода зберігає силу для правонаступника такої Сторони”, - йшлося в мировій угоді.

У 2016-2017 рр. суди винесли рішення, згідно з якими КП “Київський метрополітен” мало погасити заборгованість перед ТОВ “Укррослізинг” у розмірі 1,97 млрд грн за договором про фінансові лізингові послуги, відповідно до якого фірма у 2009 році передала метрополітену в користування 40 головних та 60 проміжних вагонів.

Як повідомлялося, напередодні підписання угод з метрополітеном у 2008 році «Укррослізинг» перейшов у власність кіпрської «Impofirm Consulting Limited», близької до екс-регіонала Юрія Іванющенка. Також "Укррослізинг" пов`язували в т.ч. з російським "Внєшекономбанком" (власник Промінвестбанку).

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст