Главная Блог Новости Чим корисний Закон № 3726 «Про приватну детективну (розшукову) діяльність» в діяльності адвоката

Чим корисний Закон № 3726 «Про приватну детективну (розшукову) діяльність» в діяльності адвоката

11.05.2017
Просмотров : 8306

13.04.2017 року Верховна Рада України ухвалила Закон № 3726 «Про приватну детективну (розшукову) діяльність», який 03.05.2017 року вже передано на підпис Президенту.

Керуючий адвокатським об'єднанням "Адвокатська сім'я Лисенко" адвокат Ярослав Лисенко розповів журналістам програми ФАКТИ на IСTV про позитивні моменти для адвокатів з ухваленням цього Закону.

На думку Ярослава Лисенко, Закон № 3726 «Про приватну детективну (розшукову) діяльність» є кроком для легалізації детективної діяльності в Україні. Також, цей закон надасть адвокатам ще один інструмент для збору та аналізу інформації, яку вони зможуть використати в суді або під час переговорів.

Законом визначено загальні правові засади організації приватної детективної (розшукової) діяльності в Україні як одного з шляхів забезпечення конституційних гарантій людини та громадянина на захист своїх законних прав та інтересів.

Цим Закон вперше в Україні надано поняття приватного детектива та приватної детективної діяльності, визначено повноваження приватних детективів, порядок отримання ними свідоцтва на здійснення детективної діяльності тощо.

Так, приватним детективом є фізична особа, яка здійснює приватну детективну (розшукову) діяльність на підставах та в порядку, що передбачені цим Законом.

Приватним детективом може бути громадянин України, який володіє державною мовою, має вищу юридичну освіту, пройшов спеціальну підготовку з метою здійснення приватної детективної (розшукової) діяльності чи має стаж роботи в оперативних підрозділах або органах досудового розслідування не менше трьох років та отримав у встановленому порядку свідоцтво про право на заняття приватною детективною (розшуковою) діяльністю.

Згадайте новину: Рада узаконила частную детективную деятельность в Украине

Приватний детектив має право:

1) займатися детективною (розшуковою) діяльністю індивідуально як самозайнята особа або суб’єкт підприємницької діяльності;

2) надавати приватні детективні (розшукові) послуги індивідуально або в об’єднанні із іншими приватними детективами шляхом заснування приватного детективного підприємства (агентства);

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст