Главная Блог Новости Bloomberg: Лондонський суд заморозив активи Коломойського і трьох українських бізнесменів на суму $380 млн

Bloomberg: Лондонський суд заморозив активи Коломойського і трьох українських бізнесменів на суму $380 млн

23.04.2016
Просмотров : 1968

Лондонський суд заморозив активи Ігоря Коломойського і ще трьох українських бізнесменів за позовом російської нафтової компанії Татнафта на загальну суму $380 млн.

У позові компанія Татнафта заявляє, що в 2009 році бізнесмени шахрайським шляхом заволоділи коштами, які належать Татнафті за поставлену нафту. Компанія вимагає відшкодувати понад $334 млн збитку.

"Це застаріла вимога, вона стосується історичних подій. Ми вважаємо, що у позову минув термін давності", - заявив адвокат Боголюбова Алі Мальок.

Наказ, який підписав суддя Лондона, включає в себе такі активи як приватний літак, човен і майно в Англії і Франції. В тому числі, під арешт потрапляє французька вілла Коломойського на території площею 1 га і 50 акрів землі в департаменті Верхня Савойя (Франція).

Крім Коломойського, арешт торкнувся Геннадія Боголюбова, Олександра Ярославського і Павла Овчаренка.

Суд заарештував кілька об'єктів нерухомості Боголюбова в Лондоні, у тому числі будинок, який знаходиться недалеко від воріт Букінгемського палацу. Вартість цього будинку оцінюється в більш ніж 4 млн фунтів ($5,7 млн).

Крім того, суд обмежив бізнесменам щотижневих витрати на проживання до 5000 фунтів ($7190).

Згадайте новину: Хоча керівником є Марк Роллінс фактично все в Укрнафті залишилось як треба Коломойському

Татнафта подала позов у травні 2008 року на підставі російсько-українського угоду про захист інвестицій, яку уклали ще в 1998 році, в зв'язку з захопленням Укртатнафти у жовтні 2007 року і експропріації акцій Татнафти в Укртатнафту.

Російська компанія виграла справу - суд в липні 2014 року зобов'язав Україну виплатити Татнафті компенсацію в розмірі $112 млн плюс відсотки.

Пізніше в Укртатнафті заявили про готовність компенсувати державі витрати, пов'язані з виплатами за рішенням суду.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст