Главная Блог Новости Бізнес при новій владі: Ми не дали хабар і це була наша помилка...

Бізнес при новій владі: Ми не дали хабар і це була наша помилка...

23.01.2017
Автор:
Просмотров : 1495

Я вже писав про історію ТОВ "Мега ленд", директором і співвласником якого я є.

Вважаю, що історія опору наїзду податкової міліції на мою компанію типова, але я б хотів поділитися своїм досвідом і застерегти від моїх помилок тих, кому ще, може, життя підкине таку ситуацію.

Хоча, на жаль, уся моя історія є антиприкладом того, як бізнес вирішив після Майдану жити за законом і намагатися примусити виконувати закон державних службовців.

Наша компанія є імпортером комплектуючих для систем опалення, водопостачання та каналізації. Завозимо все офіційно, сплачуємо всі податки.

Через незгоду давати хабара під час проведення комплексної перевірки ДПІ у 2013 році був виданий податковою безглуздий акт про порушення, сума санкцій за якими дозволяла відкрити податковій міліції кримінальне провадження за фактом ухилення від сплати податків посадовими особами товариства.

Далі все стандартно: обшуки і вилучення майна, пропонування вирішити проблеми за хабар вже від податкової міліції. Ми не дали, бо вірили в свою правоту і не вбачали за собою ніяких порушень. Оце, мабуть, і була наша помилка.

Аналізуйте судовий акт: Заборонено вилучати сервери, комп’ютери, термінали зв’язку при наданні судом дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів у кримінальному провадженні (Апеляційний суд Донецької області від 27 липня 2016р. у справі 265/3196/16-к)

Перша аксіома податкової міліції, яку ми вивчили на своєму досвіді, стверджує: при зустрічі з податковою міліцією ти все одно втратиш гроші. Питання лише в сумі: або це буде фіксована ставка хабара, або все одно в тебе вкрадуть під час обшуку все, що можна, і паралізують твій бізнес всіма доступними способами.

Порада малому та середньому бізнесу така: всіма способами не віддавайте податковій міліції нічого під час обшуку — вкрадуть, розтрощать, сховають, зникне. Під час обшуку в 2014 році з офісу вивезли серверне та комп'ютерне обладнання і товарно-матеріальні цінності зі складу на суму близько 200 тис дол.

За три роки ми виграли всі адмінсуди за актом податкової, Деснянський райсуд виніс ухвалу про повернення незаконно вилученого під час обшуку майна, кримінальне провадження було передане новому слідчому, який його закрив.

І тут почали бити по голові факти, що полізли на світло.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст