Главная Блог Новости Апеляційний суд підтвердив вирок 24-річній дівчині, засудженій на довічне за вбивство опікунів

Апеляційний суд підтвердив вирок 24-річній дівчині, засудженій на довічне за вбивство опікунів

09.06.2020
Просмотров : 36916

Чернігівський апеляційний суд залишив без задоволення апеляційну захисника Сніжани Круглякової, засудженої до довічного позбавлення волі.

Про це повідомляє «Судовий репортер» з посиланням на ухвалу від 28 травня.

21 жовтня 2019 суд засудив дівчину до довічного позбавлення волі за подвійне вбивство – свого опікуна та його дружини.

Суд відзначив виняткову жорстокість та цинізм вчиненого, скоєння злочину у стані алкогольного сп’яніння, відсутність каяття, намагання уникнути відповідальності за вчинене і думку потерпілих, які наполягали на найсуворішій мірі покарання.

В суді дівчина вину не визнала і стверджувала, що поранила дядька ножем, захищаючись від нападу, тобто в межах необхідної оборони, а перед цим п’яний дядько вбив тітку, яка її захищала.

Обвинувачена мала право на суд присяжних, але не скористалась цим.

Захисник оскаржив вирок, але апеляційний суд залишив його без змін.

На рішення можна подати скаргу до Верховного суду протягом трьох місяців. Дівчина утримується під вартою з кінця квітня 2018-го.

Згадайте новину: Суд стягує з держави 600 тис. компенсації для виправданого

Оскільки засуджена є громадянкою Росії, то може клопотати про відбуття покарання на території цієї країни. Законодавством РФ не передбачено довічне ув’язнення для жінок, тому у випадку передачі засуджена відбуватиме покарання за російськими законами.

Сніжана Круглякова народилась у 1996 році в селі Чагода, Вологодської області, Російської Федерації. У віці 10 років матір дівчинки позбавили батьківських прав, батько її долею також не цікавився.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст