Главная Блог Новости Апеляційний суд дозволив Бочковському поновитися в Кабміні

Апеляційний суд дозволив Бочковському поновитися в Кабміні

08.08.2018
Просмотров : 1036

Київський апеляційний адміністративний суд лише частково задовольнив апеляцію ДСНС, МВС, та Кабміну на поновлення екс-голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Сергія Бочковського, повідомляє pravda.com.ua.

Таке рішення суд виніс на засіданні 7 серпня.

"Апеляційну скаргу задовольнити частково. Змінити рішення… виклавши пункт 5 резулятивної частини в такій редакції: "Стягнути на користь Бочковського з ДСНС відповідні реквізити середнього заробітку за час вимушеного прогулу з 25 березня 2015 року та 26 квітня 2018 року у розмірі 546 тисяч 273 гривні 72 копійки (раніше 463 583,48 гривні - УП)", - сказав головуючий суддя.

"В іншій частині рішення Окружного адміністративного суду залишити без змін", - додав він.

Суддя також повідомив, що рішення можна оскаржити.

Під час судових дебатів представники Кабміну, ДСНС та МВС підкреслили, що Бочковського звинувачували у порушенні присяги і в зв’язку з цим суд мав прийняти рішення про звільнення екс-керівника ДСНС.

Вспомните новость: Аваков: Бочковский главой ГСЧС не будет

Адвокат Володимир Єніч заявив на засіданні, що лист від керівництва МВС про звільнення керівника ДСНС неналежним чином розглянули в уряді. Він натякнув, що рішення грунтувалося на неприязні міністра внутрішніх справ Арсена Авакова до Бочковського.

Єніч закликав суд залишити в силі рішення суду першої інстанції і відкинути апеляційні вимоги.

"Я за своє життя жодної присяги не порушив. В чому полягає порушення присяги, в тому що порушували мої права, в тому що змова вищих керівників призвела до того, що мене кинули за грати?", - заявив сам Бочковський на засіданні.

За його словами, жодних доказів в так званій кримінальній справі проти нього немає.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст