Главная Блог Аналитические статьи Интервью Андрій Пишний: Я не отримував премій за перемогу над Росією в арбітражі на суму 1,3 мільярди доларів компенсації за втрати інвестицій Ощадбанком в Криму

Андрій Пишний: Я не отримував премій за перемогу над Росією в арбітражі на суму 1,3 мільярди доларів компенсації за втрати інвестицій Ощадбанком в Криму

21.01.2019
Автор:
Просмотров : 2601

Валерій Калниш: У листопаді міжнародний комерційний арбітраж погодився з аргументами Ощадбанку, присудивши $1,3 мільярда компенсації від Росії за втрати інвестицій банку в Криму.

Плюс ще була сума штрафних відсотків, яку покладено на Росію за прострочення відшкодування цих грошей - це близько $100 тисяч щодня. Як вдалося перемогти Росію?

(Джерело: Новое время)

Згадайте новину: Обладатель премии за победу в Стокгольме Коболев: Десять лет с газовыми соглашениями Тимошенко

Андрій Пишний: $97 тисяч на день. Якщо брати з моменту, коли було винесене судове рішення, до сьогоднішнього дня, вже нараховано $5 мільйонів - немаленькі гроші. Насправді, рішення достатньо складне, це був тривалий процес, він тривав понад чотири роки.

Фактично з першого дня, як я прийшов на посаду, я відразу отримав кризу в Автономній Республіці Крим, тому що ми стикнулися з проблемою експропріації, відвертого грабунку нашої власності.

Була навіть ситуація, коли просто в один день відділення Ощадного банку “перетворилися” у відділення банку РНКБ з нашими ж працівниками, нашою технікою, нашими приміщеннями, але просто інший банк. Ну, як “в один день” - було багато інших речей.

І тоді було ухвалено, я вважаю, принципово важливе рішення, яке дозволило в тому числі і відбутися цьому історичному рішенню Арбітражного суду: ми почали все документували.

Документувалося все, починаючи від телефонних розмов з нашими співробітниками в Автономній Республіці Крим, закінчуючи навіть окремим обліком документів. Навіть відеозаписи, розшифровки, стенограми, скріншоти з Фейсбуку, сайтів - все повністю документувалося.

Коли наші колеги - юридичні радники - розпочали свою роботу, ми їм всю цю доказову базу завели, показали. Вони не повірили своїм очам, кажуть: "Як таке можливо?" - “Ну ось так - ми готувалися, ми вас чекали”. Тому першу претензію ми офіційно заявили росіянам ще влітку 2015 року - одразу.

Потім відбувся шестимісячний обов'язковий процес, коли ми чекали від них реакції, потім ще три додаткових місяці, і потім вже розпочався офіційний процес фактично позивного провадження.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст