Главная Блог Новости Законопроект №3379 від 22.04.2020 р. щодо державної підтримки культури, малого бізнесу та креативних індустрій у зв'язку з дією заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19).

Законопроект №3379 від 22.04.2020 р. щодо державної підтримки культури, малого бізнесу та креативних індустрій у зв'язку з дією заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19).

01.05.2020
Просмотров : 2378

Даний законопроект доволі «креативний» однак, не для всіх платників податків. Проаналізуємо основні нововведення щодо зменшення податкового навантаження на суб’єктів підприємницької діяльності:

1. Визначення поняття ГРАНТ – фінансові ресурси, що надаються на безоплатній і безповоротній основі юридичним особам у сфері культури незалежно від форми власності, фізичним особам, фізичним особам-підприємцям та фізичним особам, які провадять незалежну професійну діяльність у сфері культури для реалізації проекту (пп. 14.1.381 п. 14.1 ст. 14 ПК).

2. Суми коштів, отримані у формі гранту для реалізації проекту у сфері культури звільняються від оподаткування (п. 141.9 ст. 141 ПК).

3. До загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку (ПДФО) НЕ включається сума коштів, яка надається у формі гранту для реалізації проекту у сфері культури (пп.165.1.62. п. 165. 1 ст. 165 ПК).

4. Розміри ставок ПДВ становитиме 10 відсотків по операціях з постачання на митній території України послуг з тимчасового розміщування (групи 55.1, 55.2, 55.3, 55.9 КВЕД ДК 009:2010) (- г) п. 193.1 ст. 193 ПК)

Дані КВЕДИ використовуються підприємцями для надання місць для короткострокового проживання для розміщування відряджених та інших приїжджих осіб (студенти, робочих і подібних груп населення).

Дані зміни не включатимуть діяльність, пов'язану з наданням довгострокового проживання в таких приміщеннях, як квартири, що зазвичай орендуються на місяць або рік.

5. Реалізація проектів за кошти, які надійшли як грант у сфері культури НЕ будуть об'єктом оподаткування операції з ПДВ (пп. 196.1.20 п. 196.1 ст. 196 ПК).

6. ЗВІЛЬНЯЮТЬСЯ від оподаткування прибуток, отриманий з 1 квітня по 31 грудня 2020 року включно, туристичними операторами, туристичними агентствами (агентами), туристичними гідами, а також суб’єктами господарювання, що надають послуги з тимчасового розміщування (проживання), суб'єктами господарювання, які провадять основну економічну діяльність за видами, що належать до креативних індустрій, затвердженими КМУ (п. 514 Розділу XX Перехідних положень ПК).

7. Установлено мораторій на проведення документальних та фактичних перевірок суб'єктів господарювання, які провадять основну економічну діяльність, яка належить до креативних індустрій, на період з 18 березня по 31 грудня 2020 року.

Інформація про перенесення документальних планових перевірок суб’єктів господарювання, які провадять основну економічну діяльність, яка належить до креативних індустрій, які відповідно до плану-графіку проведення планових документальних перевірок мали розпочатися у період з 18 березня по 31 грудня 2020 року та на день набрання чинності Законом України "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)" не були розпочаті, включається до плану-графіку на наступний рік (доповнено до 52-2 Розділу XX Перехідних положень ПК).

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст