Главная Блог Новости АМКУ збуджується та програє: резонансні провали Антимонопольного комітету

АМКУ збуджується та програє: резонансні провали Антимонопольного комітету

16.08.2019
Просмотров : 1636

На днях Антимонопольний комітет України відкрив справу проти найбільшого виробника і експортера української курятини - компанії "Миронівський хлібопродукт" (МХП). Ті, у свою чергу стверджують, що жодних офіційних повідомлень від АМКУ не отримували. Втім, бізнесу не звикати до "збуджень" чиновників. Гучні заяви АМКУ і такі ж гучні провали УНН дослідив на прикладі справ проти великого бізнесу країни.

Так, півтора року тому АМКУ вже звинувачував "Миронівський хлібопродукт" та ще дві українські компанії - "Агро-Овен" та "Комплекс Агромарс" у ціновій змові на ринку курятини.

Тоді за виробників заступилася Асоціація птахівників і заявила, що звинувачення антимонополістів абсурдні. Вона також закликала чиновників не дестабілізувати ситуацію в країні, тим паче що виробники курятини за останні роки стали одними із прогресивніших експортерів українських продуктів харчування на європейський і міжнародний ринки.

Вспомните новость: АМКУ рассматривает дела по злоупотреблениям 20 облгазов Фирташа, которые продолжили начислять потребителям дополнительные объемы газа в платежках

Скандал затих, час минув, але висновки про наявність чи відсутність ознак порушень законодавства про захист економічної конкуренції Комітет так і не надав. Не виключено через те, що звинувачення в бік МХП могли бути і дійсно безпідставними. Аби дізнатися подробиці цієї справи, УНН скерував офіційний запит до АМКУ і наразі очікує відповідь.

Тим часом АМКУ не гаяв час і звинувачував інших гігантів бізнесу в порушенні законодавства. “Жертвами” зокрема були фармкомпанія “Санофі”, супермаркети Ашан, Метро, Велика кишеня, заправки WOG, ОККО та інші.

ТОПові програші АМКУ виглядають так:

АМКУ та "справа Санофі"

У листопаді 2017 року АМКУ звинуватив гравців українського фармринку - "Оптіма-Фарм, Лтд", "Санофі-Авентіс Україна" та ТОВ "Санофі-Авентіс Україна" у порушенні антимонопольного законодавства. Представники фарми подали зустрічні позови.

Судові тяганини тривали 1,5 року. У результаті, три із трьох судових процесів проти АМКУ в рамках справи по “Санофі” завершились на користь фармкомпаній, які Комітет звинувачував змові.

АМКУ та підприємства Коломойського

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст