Главная Блог Новости Адвоката Єрмолатіна позбавили ліцензії за сутяжництво ( справа № 420/12685/21)

Адвоката Єрмолатіна позбавили ліцензії за сутяжництво ( справа № 420/12685/21)

30.01.2024
Просмотров : 2435

Пʼятий апеляційний адміністративний суд відмовив колишньому адвокатові Віктору Єрмолатіну, який хотів оскаржити рішення кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури про позбавлення його права на зайняття адвокатською діяьністю.

Про це повідомляє «Судовий репортер» із посиланням на постанову суду.

На дії Єрмолатіна у комісію адвокатури поскаржилися директор Державного бюро розслідувань Олексій Сухачов і директор Теруправління ДБР, розташованого у місті Миколаєві.

Єрмолатін із 2021 року захищав Олександра Тутевича — спільника обвинуваченого у хабарництві сільського голови з Одещини Ігоря Шибаєва. Із 2018 року ця справа слухається у Малиновському райсуді Одеси. За версією правоохоронців, сільський голова з товаришем у 2017-му вимагали і одержали від підприємця 10 тисяч доларів. Йшлося про вплив на депутатів сільради, щоб ті підтримали відведення в оренду земдеьної ділянки на березі Дністровського лиману під майбутню базу відпочинку.

Адвокат, представляючи підзахисного, подав до Одеського окружного адміністративного суду більше 70 позовних заяв із часто аналогічними вимогами до ДБР і Територіального управління ДБР, розташованого у місті Миколаєві. Суди розцінювали такі звернення як зловживання процесуальними правами.

Згадайте новину: Новий стандарт правосуддя: суди штрафуватимуть адвокатів за наполегливість?

КДКА вирішила, що дії адвоката були спрямовані не на реальний захист прав, свобод та інтересів клієнта, а були інструментом штучного створення видимості правопорушень з боку ДБР, ТУДБР у м. Миколаєві чи їх посадових осіб. Дисциплінарна палата зазначила, що така юридична активність позивача та обраний ним спосіб захисту інтересів обвинуваченого у кримінальних провадженнях — не відповідає вимогам КПК України і ніяк не може вплинути на процесуальні права та обовʼязки клієнта в межах того чи іншого кримінального провадження.

Вища кваліфікаційно-дисциплінарна комісія адвокатури також виснувала, що дії адвоката свідчать про сутяжництво, а саме: багаторазові звернення до суду з тотожними або аналогічними позовами після вирішення справи судом з метою домогтися нового розгляду, вдаючись до модифікації предмета чи підстави позову, вводячи нових учасників процесу тощо.

По-друге, у текстах документів, поданих адвокатом, містилися вислови на адресу посадових осіб Державного бюро розслідувань, які виходили за межі стриманості та коректності.

У 2021 році в запереченні на відзив до Одеського окружного адміністративного суду Єрмолатін використав цитату і зображення з кінострічки «17 миттєвостей весни».

Згадайте новину: Адвоката позбавили прав на адвокатську діяльність за участь у НСРД щодо копа

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст