Главная Блог Аналитические статьи Интервью Адвокат родин Небесної сотні: Справа Майдану показує наскільки прогнила правоохоронна система

Адвокат родин Небесної сотні: Справа Майдану показує наскільки прогнила правоохоронна система

26.02.2018
Автор:
Просмотров : 1862

Бажання справедливості нікуди не дінеться. Воно підтримує родини Небесної сотні

За чотири роки за результатами розгляду злочинів Майдану було винесено 50 вироків. Та тільки дві особи отримали реальну міру покарання, а відбуває строк одна людина – так званий тітушка Василь Артюшенко. Ще 412 особам було повідомлено про підозру, обвинувальні акти стосовно 258 осіб досі перебувають у суді. Проте час спливає, а це шкодить слідству – свідки забувають події тих днів, стає складніше збирати речові докази, в державі змінюється законодавство, яке, м’яко кажучи, не сприяє розслідуванню.

«Справа Майдану є справою номер один. У ній є два великих блоки. Перший – притягнення до відповідальності людей на території України. Як правило, це рядові і середнього рівня виконавці злочинного наказу про розстріли мирних людей на Майдані. Другий - це справи Януковича, Захарченка, Якименка, слідство щодо яких завершене», - доповідав на початку грудня минулого року генеральний прокурор Юрій Луценко.

Адвокат Павло Дикань веде справи вбивств активістів Майдану Устима Голоднюка, Андрія Дигдаловича, Юрія Паращука, Сергія Кемського, Віктора Швеця, журналіста В'ячеслава Веремія, а також Дмитра Чернявського, який загинув на Євромайдані в Донецьку 13 березня 2014 року.

За словами захисника, останнім часом з’являються багато цікавих деталей справи, і якби не спротив правоохоронної системи, вдалося б досягнути кращих результатів. «Нещодавно, наприклад, з’явився новий свідок у справі про побиття майданівців на колонаді стадіону Лобановського. Через чотири роки!», - розповідає Дикань.

«Главком» зустрівся з юристом, аби поговорити про те, що ж заважає у розслідуванні резонансних справ та винесенні справедливих вироків.

Вспомните новость: По делам Майдана уже вынесли 43 обвинительных приговора

Адвокат родин Небесної сотні Павло Дикань

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст