Главная Блог Новости Администрация резидента: кого кормит Одесский припортовый завод

Администрация резидента: кого кормит Одесский припортовый завод

01.07.2017
Просмотров : 1220

Скандалы продолжают преследовать ОПЗ. В компании "ЭРУ", которая недавно запустила завод на давальческих условиях, появился эксклюзивный трейдер по продаже удобрений. След последнего ведет к Администрации президента.(Укр.)

За часів Януковича на цьому державному підприємстві збагачувався Дмитро Фірташ —компанії олігарха збували йому газ за "космічними" цінами.

Після втечі Януковича естафету підхопило оточення екс-прем'єра Арсенія Яценюка та президента Петра Порошенка, яке так само вимивало кошти з підприємства, тільки у інший спосіб.

Минулого року Фонд держмайна відверто провалив його приватизацію через уперте ігнорування проблеми 300-мільйонного доларового боргу підприємства перед тим же самим Фірташем, "токсичність" якого відбила бажання у західних інвесторів брати участь у конкурсі.

Вспомните новость: Накрылась приватизация ПАО «Одесский припортовый завод»: благодаря Фирташу арбитраж запретил отчуждать необоротные активы

Багатостраждальне підприємство — це Одеський припортовий завод. Десятки років знущання перетворили цей привабливий інвестиційний об'єкт в підприємство-банкрут. І тут уже можна було б ставити жирний хрест на хімічному гіганті. Однак ОПЗ повернули до життя. Повернули, щоб залучити до чергового скандалу.

Так, після чергової невдалої спроби продати завод у грудні 2016 року його довелося зупинити через борги перед "Нафтогазом". Уряд тоді підготував план реструктуризації боргу та дозволив передавати завод в оренду.

Рятувати ОПЗ взялася група компаній "ЕРУ", назва якої ще рік тому більшості українців була невідома, але яка останнім часом все голосніше заявляє про себе на енергетичному ринку України. У березні "ЕРУ" і Фонд держмайна домовилися про запуск заводу на давальницьких умовах.

Співвласник компанії Андрій Фаворов запевняв, що з приходом "ЕРУ" завод уже поза політикою, а поповнення "чорних кас" влади за рахунок тіньових потоків залишилося у минулому. Проте, змінилося за цей час, насправді, небагато.

Вспомните новость: Приватизировать любой ценой: Одесский припортовый завод выставлен на продажу

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст