Головна Блог ... Новини Як визначити, чи скляний посуд придатний для використання в мікрохвильовці Як визначити, чи скляний посуд придатний для викор...

Як визначити, чи скляний посуд придатний для використання в мікрохвильовці

  • 0

  • 0

  • 42

Відключити рекламу

Попри його поширення, не весь скляний посуд безпечний для використання в мікрохвильовій печі. Скло, придатне для використання в мікрохвильовій печі, спеціально розроблене, щоб витримувати тепло та енергію мікрохвиль. Воно розтріскується, не руйнує та не виділяє шкідливі речовини у їжу.

Як зазначило southernliving.com, цей тип посуду зазвичай виготовляється із загартованого або боросилікатного скла. Обидва розроблені для роботи під високим нагрівом та швидких перепадів температури.

Щоб визначити, чи підходить скло для використання в мікрохвильовій печі, зверніть увагу на етикетку або символ на виробі. Наприклад, там має бути зображення мікрохвильовки з хвилястими лініями. Якщо на скляному посуді немає такого позначення, краще уникати використання його в мікрохвильовій печі.

Іноді скло просто не підходить для використання в мікрохвильовій печі. Не слід використовувати скляний посуд без етикетки "безпечний для використання в мікрохвильовій печі". Зокрема не загартоване скло, антикварний або крихкий скляний посуд, а також скло з металевими оздобленнями чи прикрасами.

Звичайне (незагартоване) скло не витримує швидких перепадів температури та може розбитися. Старі предмети більш схильні до пошкоджень від тепла. А металеві прикраси можуть спричинити іскри або пожежу в мікрохвильовій печі. Навіть скляні предмети, придатні для використання в мікрохвильовій печі, можуть мати кришки, які не підходять для цього, тому обов’язково перевіряйте кожен предмет перед використанням.

Чому деяке скло може розбитися в мікрохвильовій печі

Деякі види скла можуть тріснути в мікрохвильовій печі через їхню нездатність витримувати високі температури та швидкі перепади температур. Звичайне скло, яке не загартоване або не виготовлене з боросилікату, не призначене для такого типу навантаження. Нерівномірне нагрівання в мікрохвильовій печі може призвести до нерівномірного розширення та стиснення скла, що призведе до його розтріскування або руйнування.

Це також може статися через тепловий удар, якщо в мікрохвильову піч помістити холодний скляний посуд.

Мікрохвильовий тест

Якщо ви не впевнені, чи можна використовувати вашу склянку в мікрохвильовій печі, ви можете провести простий тест. Зверніть увагу, що існує певний ризик того, що вона може розбитися в процесі.

Щоб провести тест у мікрохвильовій печі, помістіть скляний посуд у мікрохвильову піч поруч із чашкою, наповненою водою, придатною для використання в мікрохвильовій печі. Нагрівайте протягом хвилини на високій потужності, потім перевірте температуру посуду. Якщо вода гаряча, але скляний посуд залишається холодним, найімовірніше, він придатний для використання в мікрохвильовій печі. Якщо скляний посуд гарячий, але вода залишається холодною, найімовірніше, він не придатний для використання в мікрохвильовій печі.

Застереження під час використання скла в мікрохвильовій печіВикористовуйте скляний посуд, придатний для використання в мікрохвильовій печі: завжди перевіряйте наявність етикеток або символів.Використовуйте неглибокі контейнери для рівномірного нагрівання: неглибокі контейнери дозволяють теплу розподілятися рівномірніше, зменшуючи ризик виникнення гарячих точок.Уникайте різких перепадів температури: не розігрівайте в мікрохвильовій печі холодний скляний посуд одразу з холодильника або морозильної камери.Перевірте на наявність пошкоджень: уникайте скляного посуду зі сколами або тріщинами.Зніміть кришки або пломби: переконайтеся, що всі кришки або пломби разом зі скляним посудом придатні для використання в мікрохвильовій печі та мають отвори для виходу пари.Уникайте металевого оздоблення та кольорового покриття: уникайте скляного посуду з металевим оздобленням або прикрасами, які можуть іскрити в мікрохвильовій печі, а також кольорового покриття, яке не завжди безпечне для використання в мікрохвильовій печі та може виділяти хімічні речовини у вашу їжу.Періодично помішуйте: для рівномірного розподілу тепла, запобігаючи перегріву або утворенню холодних ділянок.Більше порад про користування мікрохвильовкою

Нагадаємо, що підігрівання деяких рідин у мікрохвильовій печі може бути небезпечним. Зокрема, вода нагрівається у мікрохвильовці без зовнішніх ознак. Тому нею дуже легко обпектися. 


ДЖЕРЕЛО : UNIAN
  • 42

    Переглядів

  • 0

    Коментарі

  • 42

    Переглядів

  • 0

    Коментарі


  • Відключити рекламу

    Залиште Ваш коментар:

    Додати

    КОРИСТУЙТЕСЯ НАШИМИ СЕРВІСАМИ ДЛЯ ОТРИМАННЯ ЮРИДИЧНИХ ПОСЛУГ та КОНСУЛЬТАЦІЙ

    • Безкоштовна консультація

      Отримайте швидку відповідь на юридичне питання у нашому месенджері, яка допоможе Вам зорієнтуватися у подальших діях

    • ВІДЕОДЗВІНОК ЮРИСТУ

      Ви бачите свого юриста та консультуєтесь з ним через екран , щоб отримати послугу Вам не потрібно йти до юриста в офіс

    • ОГОЛОСІТЬ ВЛАСНИЙ ТЕНДЕР

      Про надання юридичної послуги та отримайте найвигіднішу пропозицію

    • КАТАЛОГ ЮРИСТІВ

      Пошук виконавця для вирішення Вашої проблеми за фильтрами, показниками та рейтингом

    Популярні новини

    Дивитись усі новини
    Дивитись усі новини
    logo

    Юридичні застереження

    Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

    Повний текст

    Приймаємо до оплати