Головна Блог ... Новини Як ідеально приготувати цвітну капусту: перевірений рецепт, секрет якого - спеції Як ідеально приготувати цвітну капусту: перевірени...

Як ідеально приготувати цвітну капусту: перевірений рецепт, секрет якого - спеції

  • 0

  • 0

  • 39

Відключити рекламу

Цвітна капуста з чилі, лаймом та паприкою може стати хорошим гарніром для вечері. Спеції створять глибокий смак, якого неможливо досягти іншими складниками. Видання Eating Well перевірило цей рецепт на своїй кухні і дало низку порад.

Цвітна капуста - корисний для здоров’я продукт. Вона містить сполуки під назвою глюкозинолати, які можуть запобігти розвитку раку, а також клітковину, потрібну для здоров’я кишечника і травної системи. 

Щоб цвітна капуста вдалася смачною, її можна приготувати з чилі і лаймом в духовці. Для урізноманітнення смаків кухарі радять використати різні види перцю чилі: кашмірі, анчо, гуахільо. Також страву можна посипати сиром та підсмаженим гарбузовим насінням.

Окрім чилі, можна додавати й інші спеції: копчену паприку. кайєннський перець. 

Інгредієнти

• 6 склянок суцвіть цвітної капусти;

• 2 столові ложки оливкової олії першого віджиму;

• 1 столова ложка соку лайма, а також часточки лайма та цедра для прикраси;

• 1 чайна ложка порошку чилі анчо;

• 1 чайна ложка копченої паприки;

•  ½ чайної ложки часникового порошку;

• ½ чайної ложки цибульного порошку;

• ½ чайної ложки солі;

• ⅛ чайної ложки кайєннського перцю (за бажанням);

• 1 столова ложка порваного свіжого листя кінзи.

Як приготувати

1. Розігріти духовку до 220 °С. Велике глибоке деко застелити пергаментним папером.

2. Змішати цвітну капусту з 2 столовими ложками олії, столовою ложкою соку лайма, перцем чилі анчо, копченою паприкою, часником, цибульним порошком, сіллю та кайєннським перцем на деку. Розкласти рівним шаром.

3. Смажити, перемішавши один раз, до м’якості та золотисто-коричневого кольору, 15–20 хвилин.

4. Перекласти в сервірувальну миску, посипати кінзою. Прикрасити цедрою лайма та подавайте з часточками лайма, якщо бажаєте.

Раніше УНІАН розповідав, як смачно приготувати цвітну капусту за порадою 5 шеф-кухарів. Цікаво, що усі дали однакову відповідь про те, що один спосіб є найкращим, і це - смаження. 

Зазначається, що цвітна капуста легко вбирає інші смаки, і це робить її універсальним інгредієнтом, який можна готувати по-різному, зокрема на парі. Така капуста буде смачною, якщо її ще полити олією і приправити свіжою зеленню. 


ДЖЕРЕЛО : UNIAN
  • 39

    Переглядів

  • 0

    Коментарі

  • 39

    Переглядів

  • 0

    Коментарі


  • Відключити рекламу

    Залиште Ваш коментар:

    Додати

    КОРИСТУЙТЕСЯ НАШИМИ СЕРВІСАМИ ДЛЯ ОТРИМАННЯ ЮРИДИЧНИХ ПОСЛУГ та КОНСУЛЬТАЦІЙ

    • Безкоштовна консультація

      Отримайте швидку відповідь на юридичне питання у нашому месенджері, яка допоможе Вам зорієнтуватися у подальших діях

    • ВІДЕОДЗВІНОК ЮРИСТУ

      Ви бачите свого юриста та консультуєтесь з ним через екран , щоб отримати послугу Вам не потрібно йти до юриста в офіс

    • ОГОЛОСІТЬ ВЛАСНИЙ ТЕНДЕР

      Про надання юридичної послуги та отримайте найвигіднішу пропозицію

    • КАТАЛОГ ЮРИСТІВ

      Пошук виконавця для вирішення Вашої проблеми за фильтрами, показниками та рейтингом

    Популярні новини

    Дивитись усі новини
    Дивитись усі новини
    logo

    Юридичні застереження

    Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

    Повний текст

    Приймаємо до оплати