Головна Блог ... Новини Ви неправильно заварюєте чай, якщо заливаєте його окропом: усі "секрети" і нюанси Ви неправильно заварюєте чай, якщо заливаєте його ...

Ви неправильно заварюєте чай, якщо заливаєте його окропом: усі "секрети" і нюанси

  • 0

  • 0

  • 41

Відключити рекламу

Коли мова заходить про заварювання чаю, стає зрозуміло: британці дуже серйозно ставляться до своїх традицій. Ретельний вибір сорту і марки, додавання молока в певний момент і певної кількості - все це теми гарячих суперечок. Однак одна важлива деталь часто залишається поза увагою - це температура води.

Загальне правило говорить: для приготування класичного англійського чаю вода має бути доведена до кипіння, тоді як для деяких сортів, наприклад, зеленого чаю, потрібна гаряча, але не кипляча вода.

Давайте разом розберемося у всіх тонкощах, які допоможуть розкрити повноту смаку й аромату чаю.

До якої температури кип'ятити воду на чай - що важливо знати

Часто можна почути, що чай заливають окропом відразу після закипання, але це найчастіше неправильно. Ось, що важливо знати:

Чому не можна заливати чай окропом? Річ у тім, що кипляча вода (100°C) може "спалити" ніжне чайне листя. У результаті смак стає гірким, а аромат випаровується. Особливо чутливі до цього елітні сорти зеленого і білого чаю.Якої температури має бути вода для заварювання чаю? Усе залежить від його виду. Чорні чаї витримують вищу температуру - близько 90-95°C. Білі та зелені чаї, навпаки, вимагають дбайливішого підходу.Чи можна заварювати чай при 100 градусах? Чисто технічно - так. Однак це підходить лише для рідкісних міцних, щільних чорних чаїв і деяких трав'яних зборів. В інших випадках рекомендується дати воді трохи охолонути після закипання.За якої температури заварювати трав'яний чай? Трав'яні чаї зазвичай заварюють водою температурою 90-100°C. Вони не такі чутливі до високої температури, як зелені, і гаряча вода допомагає краще витягти з рослин корисні речовини.За якої температури заварювати чай у пакетиках? Заварювання пакетованого чаю зазвичай допускає використання води 90-95°C. Але важливо пам'ятати: якісні чаї в пакетиках трапляються рідко, і занадто гаряча вода може зробити їхній смак більш різким.За якої температури заварювати зелений чай? Цей вид особливо чутливий до температури води. Оптимальний діапазон - 70-80°C. За такої температури листя розкривається м'яко, і напій виходить ніжним і ароматним, без гіркоти.

Таким чином, правильна температура води - запорука смачного і корисного чаю. Завжди враховуйте сорт і не поспішайте заливати чай окропом одразу після закипання. Кілька хвилин очікування - і напій порадує вас усіма відтінками смаку.

Ще важливо враховувати, що для якісного чаю слід завжди використовувати свіжу воду, як наполягає Асоціація чаю та настоїв Великої Британії. Саме вона "заряджає" чайне листя і розкриває весь аромат. Також фахівці радять фільтрувати воду перед кип'ятінням, особливо якщо ви мешкаєте в зоні з жорсткою або дуже м'якою водою, оскільки це безпосередньо впливає на смак.

Крім того, за словами експертів, під час повторного кип'ятіння знижується вміст кисню у воді, що погіршує смак напою. Тому, щоб домогтися кращого результату і не витрачати зайву енергію, рекомендується кип'ятити тільки необхідну кількість води.

Нагадаємо, раніше УНІАН писав, як довго потрібно заварювати чай - експерти назвали ідеальний час.


ДЖЕРЕЛО : UNIAN
  • 41

    Переглядів

  • 0

    Коментарі

  • 41

    Переглядів

  • 0

    Коментарі


  • Відключити рекламу

    Залиште Ваш коментар:

    Додати

    КОРИСТУЙТЕСЯ НАШИМИ СЕРВІСАМИ ДЛЯ ОТРИМАННЯ ЮРИДИЧНИХ ПОСЛУГ та КОНСУЛЬТАЦІЙ

    • Безкоштовна консультація

      Отримайте швидку відповідь на юридичне питання у нашому месенджері, яка допоможе Вам зорієнтуватися у подальших діях

    • ВІДЕОДЗВІНОК ЮРИСТУ

      Ви бачите свого юриста та консультуєтесь з ним через екран , щоб отримати послугу Вам не потрібно йти до юриста в офіс

    • ОГОЛОСІТЬ ВЛАСНИЙ ТЕНДЕР

      Про надання юридичної послуги та отримайте найвигіднішу пропозицію

    • КАТАЛОГ ЮРИСТІВ

      Пошук виконавця для вирішення Вашої проблеми за фильтрами, показниками та рейтингом

    Популярні новини

    Дивитись усі новини
    Дивитись усі новини
    logo

    Юридичні застереження

    Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

    Повний текст

    Приймаємо до оплати