Головна Сервіси для юристів ... Закони Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, ветеринарну медицину та благополуччя тварин Стаття 37. Рішення державного ветеринарного інспектора щодо свіжого м’яса під час здійснення державного контролю Стаття 37. Рішення державного ветеринарного інспек...

Стаття 37. Рішення державного ветеринарного інспектора щодо свіжого м’яса під час здійснення державного контролю

Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, ветеринарну медицину та благополуччя тварин (ЗМІСТ) Інші закони
  • 482

    Переглядів

  • 482

    Переглядів

  • Додати в обране

    1. Державний ветеринарний інспектор визнає м’ясо не придатним для споживання людиною, якщо воно:

    1) отримане із тварин, що не були піддані передзабійному огляду, крім диких тварин, які були забиті на полюванні;

    2) отримане із тварин, нутрощі яких не були піддані післязабійному огляду, якщо інше прямо не передбачено цим Законом або законодавством про харчові продукти;

    3) отримане із тварин, які померли до забою або в утробі, були народжені мертвими або забиті у віці до семи днів;

    4) отримане внаслідок вирізання з туші точок забою;

    5) отримане із тварин, заражених хворобою, що підлягає повідомленню згідно із законодавством;

    6) отримане із тварин, заражених генералізованою хворобою, такою як генералізований сепсис, піемія, токсемія або віремія;

    7) не відповідає мікробіологічним критеріям, встановленим законодавством;

    8) має ознаки паразитичної інвазії, якщо інше не встановлено законодавством;

    9) містить залишки та/або забруднюючі речовини у кількостях, що перевищують встановлені законодавством допустимі рівні;

    10) отримане із тварин або туш, що містять залишки речовин, використання яких у годуванні та/або лікуванні тварин забороняється законодавством;

    11) піддане знезараженню методами, забороненими законодавством;

    12) оброблене іонізуючим та/або ультрафіолетовим випромінюванням, якщо така обробка заборонена законодавством;

    13) містить сторонні предмети (крім матеріалу в диких тваринах, що використовується для полювання на них);

    14) перевищує встановлений законодавством максимально допустимий рівень радіоактивності;

    15) свідчить про патофізіологічні зміни, аномалії у консистенції, недостатній крововилив (крім диких тварин) або органолептичні патологічні зміни, зокрема чіткий статевий запах;

    16) отримане із тварин, що мали ознаки виснаження;

    17) містить ризиковий матеріал, якщо інше не передбачено законодавством;

    18) має ознаки забруднення землею або іншого забруднення;

    19) містить кров, що становить загрозу для здоров’я людини та/або тварини внаслідок стану тварини, з якої отримано це м’ясо, та/або забруднюючі речовини, що потрапили в це м’ясо під час забою;

    20) отримане із тварини, що не ідентифікована відповідно до законодавства про ідентифікацію та реєстрацію тварин;

    21) з будь-яких інших причин становить загрозу для здоров’я людини та/або тварини.

    Попередня

    37/67

    Наступна
    Додати в обране
    logo

    Юридичні застереження

    Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

    Повний текст