Головна Блог ... Новини Людям старше 50 не варто їсти цю популярну страву на вечерю, і ось чому Людям старше 50 не варто їсти цю популярну страву ...

Людям старше 50 не варто їсти цю популярну страву на вечерю, і ось чому

  • 0

  • 0

  • 46

Відключити рекламу

Завдяки технологіям і службам доставки їжі вечеря не вимагає від вас значних зусиль. Якщо ви втомилися, простіше замовити їжу додому з улюбленого ресторану. Або ви можете поритися в морозилці в пошуках готової піци, яку можна приготувати за лічені хвилини. Водночас, пише HealthDigest, незважаючи на популярність, вам краще уникати ультрапереробленої їжі, такої як заморожена піца, особливо з віком.

"Мета-аналіз, проведений 2024 року в журналі Journal of Neurology, показав, що ризик розвитку деменції на 44% вищий у випадку дієти з високим вмістом ультраперероблених продуктів", - ідеться в статті.

Ультраперероблені інгредієнти в готовій замороженій їжі

Згідно зі статтею, опублікованою 2019 року в журналі Public Health Nutrition, ви можете дізнатися, чи є продукт харчування надпереробленим, перевіривши список інгредієнтів. Оброблені інгредієнти - це ті, які ви зазвичай не знайдете на своїй кухні, включно м'ясом механічної обвалки, гідрогенізованими оліями і добавками для збільшення терміну придатності. Такі інгредієнти містяться в готовій замороженій пасті та піці.

Згідно зі статтею, опублікованою 2022 року в American Journal of Epidemiology, ризик смертності у людей, які вживають у їжу більше ультраоброблених продуктів, на 29 % вищий, порівнюючи з тими, хто їсть більше цільних продуктів. Червоне м'ясо й оброблені види м'яса, такі як пепероні, пов'язані з підвищенням ризику смерті на 15 %.

Також, згідно з аналізом, опублікованим 2021 року в журналі Nutrients, дієти з високим вмістом ультраоброблених продуктів можуть збільшити ризик смерті від серцево-судинних захворювань на 50 %, а від смертей, спричинених серцевими захворюваннями, - на 66 %. Кількість споживаної ультраобробленої їжі також має значення. На кожні 10 % калорій, отриманих з ультраобробленої їжі, ризик ранньої смерті від будь-якої причини збільшується на 15 %.

Ультраперероблені продукти пов'язані з іншими захворюваннями

За даними мета-аналізу, проведеного 2020 року в журналі Nutrition Journal, ультраперероблені продукти підвищують ризик розвитку гіпертонії на 21%. Крім того, на 23 % підвищується ймовірність розвитку цереброваскулярних захворювань, які впливають на кровопостачання мозку. Вони також пов'язані з підвищеним ризиком розвитку астми, депресії та метаболічного синдрому.

Якщо ви не знаєте, що приготувати на вечерю, то ось рецепт швидкого м'ясного пирога з грибами за 30 хвилин від британського шеф-кухаря Джеймі Олівера.


ДЖЕРЕЛО : UNIAN
  • 46

    Переглядів

  • 0

    Коментарі

  • 46

    Переглядів

  • 0

    Коментарі


  • Відключити рекламу

    Залиште Ваш коментар:

    Додати

    КОРИСТУЙТЕСЯ НАШИМИ СЕРВІСАМИ ДЛЯ ОТРИМАННЯ ЮРИДИЧНИХ ПОСЛУГ та КОНСУЛЬТАЦІЙ

    • Безкоштовна консультація

      Отримайте швидку відповідь на юридичне питання у нашому месенджері, яка допоможе Вам зорієнтуватися у подальших діях

    • ВІДЕОДЗВІНОК ЮРИСТУ

      Ви бачите свого юриста та консультуєтесь з ним через екран , щоб отримати послугу Вам не потрібно йти до юриста в офіс

    • ОГОЛОСІТЬ ВЛАСНИЙ ТЕНДЕР

      Про надання юридичної послуги та отримайте найвигіднішу пропозицію

    • КАТАЛОГ ЮРИСТІВ

      Пошук виконавця для вирішення Вашої проблеми за фильтрами, показниками та рейтингом

    Популярні новини

    Дивитись усі новини
    Дивитись усі новини
    logo

    Юридичні застереження

    Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

    Повний текст