0
0
304
Білий і коричневий цукор є основними інгредієнтами для будь-якої випічки, як-от торти, печиво, кекси та хліб. Хоча обидва види впливають на смак і текстуру, між ними є відмінності, які можуть вплинути на готовий продукт.
Як пише Martha Stewart, є нюанси, на які варто звернути уваги. Журналісти видання поговорили з експертом з кондитерських виробів, щоб розібратись у відмінностях та визначити, коли краще використовувати ці інгредієнти.
Що таке білий цукорДля його виробництва сахарозу витягують або з цукрових буряків (корінь рослини), або з рафінованої цукрової тростини. Далі цукор фільтрують, щоб надати йому звичний білий колір, залишаючи патоку як побічний продукт.
"Щоб отримати яскравий білий гранульований цукор, усю патоку видаляють із цукру під час його обробки, щоб залишити чисті, солодкі на смак білі кристали", — каже кухар-викладач кондитерського мистецтва в Інституті кулінарної освіти Кіран Болдуін.
Після фільтрації цукор кристалізується у вигляді гранул. Він не має запаху, його солодкий смак нейтральний - без якихось яскраво виражених відтінків. Крім того, він безбарвий при додаванні у випічку. Також його використовують у солоних стравах, соусах та напоях.
Що таке коричневий цукорЗа словами Болдуіна, коричневий цукор - це білий, у який додали патоку. Його зазвичай можна знайти у двох варіантах: світло-коричневий і темно-коричневий цукор. Це обумовлено кількістю доданої патоки. Вона визначає не тільки колір, а й смак і вміст вологи.
Темно-коричневий цукор містить приблизно вдвічі більше патоки, ніж світло-коричневий, що надає йому сильніший карамелізований смак.
Різниця у використанні коричневого та білого цукруУ випічці використовують обидва варіанти. Однак вони відрізняються ароматом та вмістом вологи. Через це важливо дотримуватись рецептів і брати саме той тип, який вказано.
Заміна коричневого цукру на білий може змінити текстуру і зробити випічку занадто вологою, або карамельний смак коричневого цукру може затьмарити інші інгредієнти.
Під час випікання майте на увазі, що коричневий цукор сприяє створенню щільної, приємної для жування текстури завдяки вмісту вологи в патоці. Це принципово, зокрема, у таких рецептах як брауні - де ніжна волога текстура є особливістю десерту.
З іншого боку, білий цукор допомагає створити хрустке печиво з більш сухою текстурою. Є також рецепти випічки, у яких використовуються білий і коричневий цукор, щоб отримати найкращі аспекти обох.
Коричневий цукор чудово підійде для маринадів, а також солених страв. Це дасть їм карамелізований смак. Водночас його білий аналог краще покаже себе у пікантних та кислих стравах. Також він частіше використовується у напоях, таких як лимонад, чай або кава, оскільки має нейтральний смак.
Заміна білого цукру на коричневийУ крайньому випадку коричневий цукор і білий можна поміняти місцями в більшості рецептів. Однак потрібно пам'ятати властивості кожного з них і розуміти, як це вплине на колір, смак та текстуру випічки. Крім того, оскільки патока кисла, вона може змінити те, як харчова сода проявляє себе у тісті - її знадобиться дещо більше.
Інші факти про цукорЗгідно з останніми дослідженнями, діти, які споживають цукор з молока та фруктів, менш схильні до ожиріння.
Крім того, науковці дослідили, що станеться з тілом, якщо перестати їсти цукор. Всесвітня організація охорони здоров'я рекомендує дорослим і дітям скоротити споживання цукру приблизно до 58 грамів, або 14 чайних ложок, на день, або від 5% до 10% від загального споживання калорій.
ДЖЕРЕЛО : UNIANПереглядів
Коментарі
Переглядів
Коментарі
Отримайте швидку відповідь на юридичне питання у нашому месенджері, яка допоможе Вам зорієнтуватися у подальших діях
Ви бачите свого юриста та консультуєтесь з ним через екран , щоб отримати послугу Вам не потрібно йти до юриста в офіс
Про надання юридичної послуги та отримайте найвигіднішу пропозицію
Пошук виконавця для вирішення Вашої проблеми за фильтрами, показниками та рейтингом
Переглядів:
423
Коментарі:
0
Переглядів:
170
Коментарі:
0
Переглядів:
510
Коментарі:
0
Переглядів:
230
Коментарі:
0
Переглядів:
383
Коментарі:
0
Переглядів:
885
Коментарі:
1
Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.
Повний текстПриймаємо до оплати
Copyright © 2014-2025 «Протокол». Всі права захищені.