0
0
425
Наближається православний Великдень 2024, який прийнято зустрічати з солодкою здобою. Пропонуємо приготувати до свята ароматну паску на воді, котра довго залишається м'якою. Рецепт особливо сподобається людям, які не переносять лактозу або не люблять запаху молока у випічці. Цей рецепт для українців є традиційним – такі паски готували господині, які не мали вдома корови.
Паска на водіІнгредієнти:
вода - 200 мл;борошно - 250 г;дріжджі сухі - 7 г;яйця - 3 шт;цукор - 150 г;ванільний цукор - 1 чайн. л.;вершкове масло - 60 г;соняшникова олія - 2 стол. л.;сіль - щіпка;родзинки, цукати, цедра апельсина - за смаком.Вершкове масло заздалегідь розтопіть в мікрохвильовій печі або на водяній бані, а цукати і родзинки замочіть в окропі на 10 хвилин і викладіть на серветку. Апельсинову цедру натріть на дрібній тертці.
Потім приготуйте опару - для цього змішайте воду кімнатної температури з дріжджами та ложкою цукру. Залишіть суміш настоятися на 15 хвилин.
Яйця збийте із звичайним та ванільним цукром за допомогою блендера. Додайте дрібку солі і продовжуйте збивати до появи пінки. Змішайте яєчну суміш з олією та розтопленим маслом, а також з опарою.
Потім поступово вмішайте в рідку суміш борошно - його може знадобитися більше або менше. Замісіть м'яке та гладке тісто, яке майже не липне до рук. Викладіть у змащену олією ємність, накрийте рушником і залиште тісто підніматися в теплому місці на 1,5 години. Додайте родзинки, цукати і цедру апельсину, ще раз замісіть і знову залишіть на 1 годину.
Паперові форми для пасок на третину наповніть тістом. В останній третій раз залиште тісто на 1:00 підніматися - воно має вирости в обсязі вдвічі. Поставте вироби запікатися в духовку на 45 хвилин при 180°. Готовність перевіряйте зубочисткою.
Після цього паски на воді готові. Дайте їм трохи охолонути. Нанесіть зверху улюблену глазур для паски.
Паска на воді рецепт / фото ua.depositphotos.comШвидка паска на мінеральній водіЦя паска без дріжджів і без молока готується менше години. Вам не потрібно буде кілька разів чекати, поки підніметься тісто. А після охолодження тісто залишається м'яким.
Інгредієнти:
У мінералці кімнатної температури розчиніть цукор та дріжджі, залиште на 15 хвилин. Яйця збийте зі сметаною та розм'якшеним вершковим маслом. Яєчно-сметанную суміш змішайте з опарою, ванільним цукром та борошном. Тісто спочатку місіть ложкою, а потім руками, поки воно не стане м'яким та однорідним. За бажанням додайте в тісто родзинки, цукати або горіхи.
Дно форми для випічки застеліть пергаментом і змастіть вершковим маслом. Розлийте по формах тісто і випікайте 30-35 хвилин у розігрітій до 200° духовці. Готовність паски перевіряйте зубочисткою - вона має залишитися сухою.
ДЖЕРЕЛО : UNIANПросмотров
Коментарии
Просмотров
Коментарии
Получите быстрый ответ на юридический вопрос в нашем мессенджере , который поможет Вам сориентироваться в дальнейших действиях
Вы видите своего юриста и консультируетесь с ним через экран, чтобы получить услугу, Вам не нужно идти к юристу в офис
На выполнение юридической услуги и получите самое выгодное предложение
Поиск исполнителя для решения Вашей проблемы по фильтрам, показателям и рейтингу
Просмотров:
888
Коментарии:
0
Просмотров:
186
Коментарии:
0
Просмотров:
732
Коментарии:
0
Просмотров:
1015
Коментарии:
0
Просмотров:
623
Коментарии:
0
Просмотров:
748
Коментарии:
0
Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.
Полный текстПриймаємо до оплати
Copyright © 2014-2025 «Протокол». Все права защищены.