Главная Сервисы для юристов ... Законы Кримінальний процесуальний кодекс України Стаття 196. Ухвала про застосування запобіжних заходів Стаття 196. Ухвала про застосування запобіжних зах...

Стаття 196. Ухвала про застосування запобіжних заходів

Кримінальний процесуальний кодекс України (СОДЕРЖАНИЕ) Прочие кодексы
  • 4137

    Просмотров

  • 4137

    Просмотров

  • Добавить в избраное

    1. В ухвалі про застосування запобіжного заходу слідчий суддя, суд зазначає відомості про:

    1) кримінальне правопорушення (його суть і правову кваліфікацію із зазначенням статті (частини статті) закону України про кримінальну відповідальність), у якому підозрюється, обвинувачується особа;

    2) обставини, які свідчать про існування ризиків, передбачених статтею 177 цього Кодексу;

    3) обставини, які свідчать про недостатність застосування більш м’яких запобіжних заходів для запобігання ризикам, передбаченим статтею 177 цього Кодексу;

    4) посилання на докази, які обґрунтовують ці обставини;

    5) запобіжний захід, який застосовується.

    2. В ухвалі про застосування запобіжного заходу, не пов’язаного з триманням під вартою, зазначаються конкретні обов’язки, передбачені частиною п’ятою статті 194 цього Кодексу, що покладаються на підозрюваного, обвинуваченого, та у випадках, встановлених цим Кодексом, строк, на який їх покладено.

    3. В ухвалі про застосування запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту зазначається точна адреса житла, яке підозрюваному, обвинуваченому забороняється залишати.

    4. Слідчий суддя, суд зобов’язаний визначити в ухвалі про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою або домашнього арешту дату закінчення її дії у межах строку, передбаченого цим Кодексом, крім випадків, передбачених частиною четвертою статті 197 цього Кодексу.

    {Частина четверта статті 196 із змінами, внесеними згідно із Законом № 1422-IX від 27.04.2021 }

    5. Копія ухвали про застосування запобіжного заходу вручається підозрюваному, обвинуваченому негайно після її оголошення, а також надсилається щодо осіб, які є державними виконавцями, Міністерству юстиції України, а щодо осіб, які є приватними виконавцями, - Міністерству юстиції України та Раді приватних виконавців України.

    {Частина п'ята статті 196 із змінами, внесеними згідно із Законом № 1403-VIII від 02.06.2016 }

    Предыдущая

    272/723

    Следующая
    Добавить в избраное
    logo

    Юридические оговорки

    Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

    Полный текст