Главная Сервисы для юристов ... Законы Про прокуратуру Стаття 24. Особливості здійснення окремих форм представництва інтересів громадянина або держави в суді Стаття 24. Особливості здійснення окремих форм пре...

Стаття 24. Особливості здійснення окремих форм представництва інтересів громадянина або держави в суді

Про прокуратуру (СОДЕРЖАНИЕ) Прочие законы
  • 2055

    Просмотров

  • 2055

    Просмотров

  • Добавить в избраное

    1. Право подання позовної заяви (заяви, подання) в порядку цивільного, адміністративного, господарського судочинства надається Генеральному прокурору, його першому заступнику та заступникам, керівникам обласних та окружних прокуратур, їх першим заступникам та заступникам, прокурорам Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

    {Частина перша статті 24 із змінами, внесеними згідно із Законами № 113-IX від 19.09.2019 , № 263-IX від 31.10.2019 }

    2. Право подання цивільного позову у кримінальному провадженні надається прокурору, який бере в ньому участь.

    3. Право подання апеляційної чи касаційної скарги на судове рішення в цивільній, адміністративній, господарській справі надається прокурору, який брав участь у судовому розгляді, а також незалежно від участі в розгляді справи прокурору вищого рівня: Генеральному прокурору, його першому заступнику та заступникам, керівникам обласних та окружних прокуратур, першим заступникам та заступникам керівників обласних прокуратур, керівнику, заступникам керівника, керівникам підрозділів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

    {Абзац перший частини третьої статті 24 із змінами, внесеними згідно із Законом № 263-IX від 31.10.2019 }

    {Абзац другий частини третьої статті 24 виключено на підставі Закону № 578-VIII від 02.07.2015 }

    {Частина третя статті 24 із змінами, внесеними згідно із Законом № 113-IX від 19.09.2019 }

    4. Право подання заяви про перегляд судового рішення за нововиявленими обставинами, заяви про перегляд судового рішення Верховним Судом в цивільній, адміністративній, господарській справі надається Генеральному прокурору, його першому заступнику та заступникам, керівникам обласних прокуратур, керівнику, заступникам керівника, керівникам підрозділів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

    {Частина четверта статті 24 із змінами, внесеними згідно із Законами № 578-VIII від 02.07.2015 , № 113-IX від 19.09.2019 , № 263-IX від 31.10.2019 }

    5. Право подання апеляційної, касаційної скарги, заяви про перегляд судового рішення за нововиявленими обставинами, заяви про перегляд судового рішення Верховним Судом на судове рішення у кримінальній справі надається прокурору, який брав участь у судовому розгляді, а також незалежно від його участі в розгляді справи прокурору вищого рівня: Генеральному прокурору, його першому заступнику та заступникам, керівникам обласних прокуратур, їх першим заступникам та заступникам, крім випадків, коли йдеться про рішення у кримінальних провадженнях, розслідування в яких здійснювалося Національним антикорупційним бюро України, - у таких випадках відповідне право надається прокурору, який брав участь у судовому розгляді, а також незалежно від його участі в розгляді справи: керівнику Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, його першому заступнику та заступнику.

    {Частина п'ята статті 24 із змінами, внесеними згідно із Законами № 198-VIII від 12.02.2015 , № 113-IX від 19.09.2019 }

    6. Змінити, доповнити, відкликати, відмовитися від позову (заяви, подання), апеляційної, касаційної скарги, заяви про перегляд судового рішення за нововиявленими обставинами, заяви про перегляд судового рішення Верховним Судом має право прокурор, який її подав, або прокурор вищого рівня.

    {Частина шоста статті 24 із змінами, внесеними згідно із Законом № 113-IX від 19.09.2019 }

    7. Повноваження прокурорів, передбачені цією статтею, здійснюються виключно на підставах та в межах, передбачених процесуальним законодавством.

    {Стаття 24 із змінами, внесеними згідно із Законом № 1798-VIII від 21.12.2016 }

    Предыдущая

    25/100

    Следующая
    Добавить в избраное
    logo

    Юридические оговорки

    Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

    Полный текст