Главная Сервисы для юристов ... Законы Цивільний процесуальний кодекс України Стаття 324. Обов’язки держателя втраченого цінного папера на пред’явника або векселя Стаття 324. Обов’язки держателя втраченого цінного...

Стаття 324. Обов’язки держателя втраченого цінного папера на пред’явника або векселя

Цивільний процесуальний кодекс України (СОДЕРЖАНИЕ) Прочие кодексы
  • 1082

    Просмотров

  • 1082

    Просмотров

  • Добавить в избраное

    1. Держатель втраченого цінного папера на пред’явника або векселя повинен у встановлений строк подати до суду, який постановив ухвалу, разом з цінним папером на пред’явника або векселем заяву про те, що він є його держателем.

    Предыдущая

    330/516

    Следующая
    Добавить в избраное
    КОММЕНТАРИЙ от ресурса "ПРОТОКОЛ":

    Аналізуйте судовий актУхвала суду про визнання або відмову у визнанні виконавчого документа таким, ще НЕ підлягає виконанню, оскаржується у касаційному порядку (ВСУ від 22 березня 2017р. у справі №755/6665/15-ц)

    Як не прописуються законодавцем процесуальні кодекси завжди деякі питання залишаються без відповіді і підлаштовуються самими суддями під конкретну ситуацію.  В цій справі судами розглядалась заява про визнання виконавчого документу таким, що не підлягає виконанню. Суд першої інстанції задовільнив заяву та визнав виконавчий лист постійно діючого третейського суду, таким що підлягає виконанню. Суд апеляційної інстанції скасував ухвалу суду першої інстанції і, таким чином, залишив виконавчий документ  діючим.  Суд касаційної інстанції повернув заявнику скаргу на ухвалу суду апеляційної інстанції без розгляду на підставі п.2, ч.1, ст. 324 ЦПК України - "право касаційного оскарження". 

    ВСУ прийшов до висновку, що ухвала апеляційного суду за наслідками розгляду заяви про визнання виконавчого документа таким, що не підлягає виконанню, підлягає касаційному оскарженню, та скасував ухвалу суду касаційної інстанції у зв’язку із порушенням касаційним судом норми процесуального права.  Тепер, касаційний суд має вирішити питання по суті, з приводу того чи слід визнати виконавчий лист виданий третейським судом таким, що не підлягає виконанню.

    logo

    Юридические оговорки

    Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

    Полный текст