Документ 3152-IX, чинний, поточна редакція — Прийняття від 10.06.2023
( Остання подія — Набрання чинності, відбулась 24.08.2023. Подивитися в історії? )
Виберіть формат файлу для збереження:

ЗАКОН УКРАЇНИ

Про внесення змін до Закону України "Про культуру" щодо передачі майна та створення, впровадження і ведення електронних реєстрів у сфері культури

(Відомості Верховної Ради (ВВР), 2023, № 78, ст.275)

Верховна Рада України постановляє:

I. Внести до Закону України "Про культуру" (Відомості Верховної Ради України, 2011 р., № 24, ст. 168 із наступними змінами) такі зміни:

1. Частину першу статті 16 доповнити абзацом шостим такого змісту:

"Центральний орган виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сферах культури та мистецтв, забезпечує створення, впровадження та ведення електронних реєстрів у сфері культури, розробляє і вносить на розгляд Кабінету Міністрів України положення про електронні реєстри у сфері культури".

2. Статтю 28 доповнити частиною другою такого змісту:

"2. Майно державного або комунального закладу культури, у тому числі того, що має статус національного, яке не використовується для провадження видів діяльності, передбачених цим Законом, або не забезпечує статутну діяльність, може безоплатно передаватися у встановленому законодавством порядку іншому державному або комунальному закладу культури, за умови його подальшого використання виключно для провадження видів діяльності, передбачених цим Законом та/або іншими законами у сфері культури. Порядок передачі майна державних та комунальних закладів культури визначається Кабінетом Міністрів України".

II. Прикінцеві положення

1. Цей Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

2. Кабінету Міністрів України забезпечити проведення експерименту із створення, впровадження і ведення електронних реєстрів у сфері культури, строк якого не перевищує два роки, та затвердити порядок проведення такого експерименту.

3. Кабінету Міністрів України протягом одного місяця з дня набрання чинності цим Законом:

забезпечити прийняття нормативно-правових актів, необхідних для реалізації положень цього Закону;

привести свої нормативно-правові акти у відповідність із цим Законом;

забезпечити приведення міністерствами та іншими центральними органами виконавчої влади їх нормативно-правових актів у відповідність із цим Законом.

Президент України

В. ЗЕЛЕНСЬКИЙ

м. Київ
10 червня 2023 року
№ 3152-IX




вгору