Документ 1159-2022-п, чинний, поточна редакція — Прийняття від 14.10.2022
( Остання подія — Набрання чинності, відбулась 19.10.2022. Подивитися в історії? )
Виберіть формат файлу для збереження:

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА

від 14 жовтня 2022 р. № 1159
Київ

Про затвердження Порядку розроблення, проведення громадського обговорення, погодження програм комплексного відновлення області, території територіальної громади (її частини) та внесення змін до них

Відповідно до частини сьомої статті 15-1, частини сьомої статті 15-2 Закону України “Про регулювання містобудівної діяльності” Кабінет Міністрів України постановляє:

Затвердити Порядок розроблення, проведення громадського обговорення, погодження програм комплексного відновлення області, території територіальної громади (її частини) та внесення змін до них, що додається.

Прем'єр-міністр України

Д. ШМИГАЛЬ

Інд. 21




ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 14 жовтня 2022 р. № 1159

ПОРЯДОК
розроблення, проведення громадського обговорення, погодження програм комплексного відновлення області, території територіальної громади (її частини) та внесення змін до них

Загальна частина

1. Цей Порядок визначає склад та зміст програм комплексного відновлення області, території територіальної громади (її частини), механізм їх розроблення, проведення громадського обговорення, погодження та внесення змін до них.

2. У цьому Порядку терміни вживаються у значенні, наведеному в Законах України “Про регулювання містобудівної діяльності”, “Про архітектурну діяльність”.

3. Програма комплексного відновлення області, території територіальної громади (її частини) визначає основні просторові, містобудівні та соціально-економічні пріоритети політики відновлення і включає в себе комплекс заходів для забезпечення відновлення території відповідної області, території територіальної громади (її частини), що постраждали внаслідок збройної агресії проти України або які є місцями концентрації соціально-економічних, інфраструктурних, екологічних чи інших кризових явищ.

4. Програма комплексного відновлення області, території територіальної громади (її частини) має сприяти впровадженню таких сучасних підходів та практик розвитку регіонів, територіальних громад, населених пунктів та частин їх територій, як людиноцентризм та соціальна справедливість, раціональне просторове планування, забезпечення балансу розселення та розміщення робочих місць, стала міська мобільність, інклюзивність, енергоефективність, екологічність, збереження культурного розмаїття та національної пам’яті, а також відповідати Цілям сталого розвитку України на період до 2030 року, визначеним Указом Президента України від 30 вересня 2019 р. № 722.

5. Програма комплексного відновлення області, території територіальної громади (її частини) не належить до містобудівної документації, не підлягає стратегічній екологічній оцінці, розгляду архітектурно-містобудівною радою.

6. Проект програми комплексного відновлення області, території територіальної громади (її частини) підлягає громадському обговоренню.

7. Положення програми комплексного відновлення області є складовими вихідних даних для розроблення програм комплексного відновлення територій територіальних громад (їх частин).

8. Для забезпечення представлення заінтересованих осіб та громадськості під час розроблення програм комплексного відновлення області, території територіальної громади (її частини) відповідною облдержадміністрацією, виконавчим органом сільської, селищної, міської ради утворюється тимчасовий консультативно-дорадчий орган - робоча група з числа представників сільських, селищних, міських рад, виконавчих органів сільських, селищних, міських рад, органів державної влади, державних та комунальних підприємств, установ та організацій, інших заінтересованих сторін, до складу якого входять не менш як п’ять осіб і не більш як 21 особа (з непарною кількістю членів).

9. Проект програми комплексного відновлення області, території територіальної громади (її частини) розробляється у формі електронного документа, що створюється у вигляді файла (пакета файлів) у форматі Adobe Portable Document Format (PDF), у яких містяться текстові, табличні та графічні матеріали документації, накладається електронний підпис, що базується на кваліфікованому сертифікаті електронного підпису із використанням кваліфікованої електронної позначки часу, відповідно до вимог Закону України “Про електронні довірчі послуги”.

10. У разі наявності у проекті програми комплексного відновлення області, території територіальної громади (її частини) інформації, яка відповідно до закону належить до інформації з обмеженим доступом, така інформація подається у вигляді окремого файла.

Матеріали проекту програми комплексного відновлення області, території територіальної громади (її частини), що містять інформацію, яка відповідно до закону належить до інформації з обмеженим доступом, не підлягають громадському обговоренню.

Поводження з матеріальними носіями, на яких розміщені електронні документи, що містять інформацію, яка відповідно до закону належить до інформації з обмеженим доступом, здійснюється відповідно до вимог Законів України “Про державну таємницю”, “Про захист інформації в інформаційно-комунікаційних системах”, а також Типової інструкції про порядок ведення обліку, зберігання, використання і знищення документів та інших матеріальних носіїв інформації, що містять службову інформацію, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 19 жовтня 2016 р. № 736 (Офіційний вісник України, 2016 р., № 85, ст. 2783).

11. У разі отримання додаткових даних, що можуть вплинути на зміст програми комплексного відновлення області, території територіальної громади (її частини), за рішенням облдержадміністрації, виконавчого органу сільської, селищної, міської ради допускається розроблення змін до такої програми.

12. Внесення змін до програм комплексного відновлення області, території територіальної громади (її частини) здійснюється за процедурою, визначеною цим Порядком для її розроблення.

13. Фінансування робіт з розроблення програми комплексного відновлення області, території територіальної громади (її частини) здійснюється за рахунок бюджетних коштів, міжнародної технічної та/або поворотної чи безповоротної фінансової допомоги міжнародних організацій.

Розроблення програми комплексного відновлення області

14. Програма комплексного відновлення області розробляється за рішенням голови облдержадміністрації, яке оприлюднюється на офіційному веб-сайті та на офіційній сторінці у соціальних мережах (за наявності) облдержадміністрації, через місцеві засоби масової інформації (крім інформації, яка відповідно до закону належить до інформації з обмеженим доступом), а також надсилається до виконавчих органів сільських, селищних, міських рад, території територіальних громад яких входять до складу області.

У рішенні про розроблення програми комплексного відновлення області визначається порядок утворення та діяльності робочої групи, а також строк подання пропозицій громадськості до проекту програми комплексного відновлення області, який має становити не менше ніж 15 календарних днів від дня опублікування рішення про початок розроблення відповідної програми комплексного відновлення області на офіційному веб-сайті облдержадміністрації.

15. Центральні органи виконавчої влади, Рада міністрів Автономної Республіки Крим, облдержадміністрації, Київська, Севастопольська міські держадміністрації, районні держадміністрації, виконавчі органи сільських, селищних, міських рад, а також підвідомчі їм підприємства, установи та організації на запит облдержадміністрації, яка розробляє програму комплексного відновлення області, надають вихідні дані для розроблення такої програми.

Інформація та доступ до відповідних кадастрів і реєстрів інформаційних систем надаються протягом 10 робочих днів після надходження відповідного запиту.

Користування відомостями Державного земельного кадастру здійснюється в порядку інформаційної взаємодії між Державним земельним кадастром, іншими кадастрами та інформаційними системами або шляхом надання доступу до відомостей Державного земельного кадастру в установленому порядку.

16. Облдержадміністрація під час розроблення програми комплексного відновлення області забезпечує врахування:

державних інтересів - шляхом здійснення запитів до Мінрегіону та інших центральних органів виконавчої влади, до компетенції яких належать питання розміщення просторових об’єктів (транспортні та інженерні об’єкти та мережі, інфраструктура освіти, культури, охорони здоров’я, соціального забезпечення, природоохоронна діяльність, забезпечення охорони культурної спадщини тощо);

інтересів суміжних областей, територіальних громад, території територіальних громад яких входять до складу відповідної області, - шляхом здійснення запитів до відповідних облдержадміністрацій, виконавчих органів сільських, селищних, міських рад.

Строк розгляду запитів становить не більше ніж 15 календарних днів від дня надходження та реєстрації.

У разі отримання відповідей на запити після зазначеного строку вони розглядаються за рішенням облдержадміністрації, яка розробляє відповідну програму комплексного відновлення області (у разі, коли інформація, що міститься у зазначених відповідях на запити, може вплинути на формування загальних підходів та пропозицій щодо комплексного відновлення, розвитку території області та заходів для їх реалізації).

17. Оприлюднення на офіційному веб-сайті облдержадміністрації рішення щодо розроблення програми комплексного відновлення області є підставою для подання пропозицій громадськості до проекту програми комплексного відновлення області до відповідної облдержадміністрації у встановлений у такому рішенні строк.

Пропозиції до проекту програми комплексного відновлення області, подані після встановленого строку, не розглядаються.

18. Програма комплексного відновлення області розробляється уповноваженим органом містобудування та архітектури відповідної облдержадміністрації самостійно або із залученням фахівців підприємств, установ та організацій. Закупівля послуг з розроблення програми комплексного відновлення області здійснюється відповідно до Закону України “Про публічні закупівлі”.

Під час розроблення проекту програми комплексного відновлення області враховуються отримані вихідні дані, відомості відповідних кадастрів і реєстрів, інформаційних систем, відомості щодо державних інтересів, інтересів суміжних областей, територіальних громад, території територіальних громад яких входять до складу відповідної області, а також пропозиції громадськості до проекту такої програми за результатами їх розгляду робочою групою за участю розробника (отриманих як після оприлюднення рішення щодо розроблення програми, так і після оприлюднення проекту програми).

19. Програма комплексного відновлення області включає такі розділи:

1) загальний опис області;

2) інформацію про наявність містобудівної документації на території області, аналіз щодо її актуальності та ступінь її реалізації;

3) інформацію про наявність регіональної стратегії розвитку, аналіз щодо її актуальності та ступеня реалізації;

4) аналіз негативних впливів (зокрема бойових дій, терористичних актів, диверсій, надзвичайних ситуацій) та оцінку їх наслідків (збитків), що призвели до необхідності розроблення програми;

5) аналіз ресурсів території для відновлення життєдіяльності області;

6) інформацію щодо необхідності підготовки території (зокрема здійснення розмінування, демонтажу зруйнованих будівель та споруд, рекультивації земель);

7) інформацію щодо технічної можливості, економічної доцільності відновлення населених пунктів (територій), що постраждали внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, надзвичайних ситуацій;

8) обґрунтовані пропозиції щодо відновлення навколишнього природного середовища, збереження та розвитку природоохоронних територій та об’єктів;

9) інформацію щодо технічної можливості, економічної доцільності відновлення інженерно-транспортної, енергетичної інфраструктури, інфраструктури електронних комунікаційних мереж, об’єктів водогосподарської інфраструктури (зокрема інженерної інфраструктури меліоративних систем);

10) обґрунтовані пропозиції щодо зміни функціонального призначення окремих територій області (які мають вплив на інтереси декількох територіальних громад) з урахуванням існуючої забудови та наявної містобудівної документації;

11) обґрунтовані пропозиції щодо перенесення об’єктів виробничої сфери (які мають вплив на інтереси декількох територіальних громад);

12) загальні підходи та пропозиції щодо комплексного відновлення, розвитку території області та заходи для їх реалізації з урахуванням норм і нормативів щодо просторового планування та землекористування, захисту навколишнього природного середовища та природних ресурсів, забезпечення населення закладами і послугами, що в них надаються, охорони культурної спадщини, розвитку транспорту та інженерної інфраструктури тощо;

13) попередній фінансово-економічний розрахунок заходів для забезпечення комплексного відновлення області;

14) пропозиції щодо джерел фінансування заходів для забезпечення комплексного відновлення області.

Невід’ємною складовою програми комплексного відновлення області є план реалізації такої програми, який включає перелік та зміст заходів, їх відповідальних виконавців, строки та індикатори реалізації.

20. Облдержадміністрація з метою забезпечення публічності та прозорості розроблення програми комплексного відновлення області забезпечує:

1) оприлюднення рішення щодо розроблення програми комплексного відновлення області на своєму офіційному веб-сайті та на порталі Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва (далі - електронна система);

2) оприлюднення проекту програми комплексного відновлення області на своєму офіційному веб-сайті та на порталі електронної системи із зазначенням строку подання пропозицій громадськості до проекту. Такий строк не може становити менше 15 календарних днів з дня оприлюднення відповідного проекту;

3) реєстрацію, розгляд та врахування пропозицій громадськості до проекту програми комплексного відновлення області (отриманих як після оприлюднення рішення щодо розроблення програми, так і після оприлюднення проекту програми, розгляд пропозицій громадськості здійснюється на засіданні робочої групи);

4) узгодження спірних питань з громадськістю (здійснюється шляхом розгляду на засіданні робочої групи);

5) оприлюднення на своєму офіційному веб-сайті та на порталі електронної системи результатів розгляду пропозицій громадськості до проекту програми комплексного відновлення області протягом семи календарних днів з дня їх розгляду.

Реєстрація пропозицій громадськості до проекту програми комплексного відновлення області здійснюється відповідно до правил організації діловодства, затверджених у встановленому законодавством порядку.

21. Уповноважений орган містобудування та архітектури готує звіт за результатами розгляду пропозицій громадськості до проекту програми комплексного відновлення області (отриманих як після оприлюднення рішення щодо розроблення програми, так і після оприлюднення проекту програми), який містить перелік пропозицій громадськості, рішення робочої групи щодо їх врахування, часткового врахування або обґрунтованого відхилення, за необхідності забезпечує доопрацювання проекту програми відповідно до врахованих пропозицій громадськості.

Звіт про громадське обговорення проекту програми комплексного відновлення області затверджує керівник уповноваженого органу містобудування та архітектури.

22. Голова облдержадміністрації протягом п’яти робочих днів з дня оприлюднення звіту про громадське обговорення проекту програми комплексного відновлення області вносить його на розгляд відповідної обласної ради.

Розроблення програми комплексного відновлення території територіальної громади (її частини)

23. Програма комплексного відновлення території територіальної громади (її частини) розробляється за рішенням виконавчого органу сільської, селищної, міської ради, яке оприлюднюється на веб-сайті та на офіційній сторінці у соціальних мережах (за наявності) сільської, селищної, міської ради, через місцеві засоби масової інформації (крім інформації, яка відповідно до закону належить до інформації з обмеженим доступом), а також надсилається до облдержадміністрації.

У рішенні про розроблення програми комплексного відновлення території територіальної громади (її частини) визначається порядок утворення та діяльності робочої групи, а також строк подання пропозицій громадськості до проекту програми комплексного відновлення території територіальної громади (її частини), який має становити не менше ніж 10 календарних днів від дня опублікування рішення про розроблення програми комплексного відновлення території територіальної громади (її частини) на офіційному веб-сайті сільської, селищної, міської ради.

24. Центральні органи виконавчої влади, Рада міністрів Автономної Республіки Крим, облдержадміністрації, Київська та Севастопольська міські держадміністрації, районні держадміністрації, виконавчі органи сільських, селищних, міських рад, а також підвідомчі їм підприємства, установи та організації на запит виконавчого органу сільської, селищної, міської ради, який розробляє відповідну програму комплексного відновлення території територіальної громади (її частини), надають вихідні дані для розроблення такої програми.

Інформація та доступ до відповідних кадастрів і реєстрів інформаційних систем надаються протягом 10 робочих днів після надходження відповідного запиту.

Користування відомостями Державного земельного кадастру здійснюється в порядку інформаційної взаємодії між Державним земельним кадастром, іншими кадастрами та інформаційними системами або шляхом надання доступу до відомостей Державного земельного кадастру в установленому порядку.

25. Виконавчий орган сільської, селищної, міської ради, який розробляє програму комплексного відновлення території територіальної громади (її частини), забезпечує врахування державних інтересів, інтересів суміжних територіальних громад шляхом здійснення запитів до облдержадміністрації, виконавчих органів сільських, селищних, міських рад суміжних територій територіальних громад та розгляду отриманої інформації під час розроблення відповідної програми.

Строк розгляду зазначених запитів становить не більше ніж 15 календарних днів від дня надходження та реєстрації.

У разі отримання відповідей на запити після зазначеного строку вони розглядаються за рішенням виконавчого органу сільської, селищної, міської ради, який розробляє відповідну програму комплексного відновлення території територіальної громади (її частини) (у разі, коли інформація, що міститься у зазначених відповідях на запити, може вплинути на формування загальних підходів та пропозицій щодо комплексного відновлення, розвитку території територіальної громади (її частини) та заходів для їх реалізації).

26. Оприлюднення прийнятого рішення на офіційному веб-сайті сільської, селищної, міської ради щодо розроблення програми комплексного відновлення території територіальної громади (її частини) є підставою для подання пропозицій громадськості до проекту програми комплексного відновлення території територіальної громади (її частини) до виконавчого органу відповідної сільської, селищної, міської ради у встановлений у такому рішенні строк.

Пропозиції до проекту програми комплексного відновлення території територіальної громади (її частини), подані після встановленого строку, не розглядаються.

27. Програма комплексного відновлення території територіальної громади (її частини) розробляється виконавчим органом відповідної сільської, селищної, міської ради (уповноваженим органом містобудування та архітектури у разі його утворення) самостійно або із залученням фахівців підприємств, установ та організацій. Закупівля послуг з розроблення програми комплексного відновлення території територіальної громади (її частини) здійснюється відповідно до Закону України “Про публічні закупівлі”.

Під час розроблення проекту програми комплексного відновлення території територіальної громади (її частини) враховуються отримані вихідні дані, відомості відповідних кадастрів і реєстрів, інформаційних систем, відомості щодо державних інтересів, інтересів суміжних територіальних громад, а також пропозиції громадськості до проекту такої програми за результатами їх розгляду робочою групою за участю розробника (отриманих як після оприлюднення рішення щодо розроблення програми, так і після оприлюднення проекту програми).

28. Програма комплексного відновлення території територіальної громади (її частини) включає такі розділи:

1) загальний опис населеного пункту (території), для якого (якої) вона розробляється, зокрема:

географічне розташування;

загальна економічна оцінка;

загальна екологічна оцінка;

кількість постійного населення;

кількість тимчасово переміщеного населення;

2) інформацію про наявність містобудівної документації на території територіальної громади (її частини), аналіз щодо її актуальності та ступінь її реалізації;

3) аналіз негативних впливів (зокрема бойових дій, терористичних актів, диверсій, надзвичайних ситуацій), що призвели до необхідності розроблення програми;

4) аналіз негативних впливів, що призвели до необхідності розроблення програми, на традиційний характер середовища, історичні ареали населених місць, об’єкти культурної спадщини, довкілля, природоохоронні території та об’єкти;

5) аналіз ресурсів території для відновлення життєдіяльності території територіальної громади (її частини);

6) інформацію щодо необхідності підготовки території (зокрема здійснення розмінування, демонтажу зруйнованих будівель та споруд, рекультивації земель);

7) інформацію про шкоду, заподіяну бойовими діями, терористичними актами, диверсіями, надзвичайними ситуаціями:

об’єктам житлової нерухомості та об’єктам громадського призначення;

об’єктам виробничого комплексу (промисловості, сільського господарства тощо);

об’єктам соціальної сфери;

об’єктам культурної спадщини та культурної інфраструктури;

об’єктам житлово-комунального господарства;

об’єктам інженерно-транспортної, енергетичної інфраструктури, інфраструктури електронних комунікаційних мереж, об’єктів водогосподарської інфраструктури (зокрема інженерної інфраструктури меліоративних систем);

навколишньому природному середовищу та природним ресурсам;

захисним спорудам цивільного захисту;

іншим об’єктам, що мають вплив на життєдіяльність відповідної території територіальної громади (її частини) (за наявності);

8) інформацію щодо технічної можливості, економічної доцільності відновлення пошкоджених об’єктів шляхом виконання робіт з реконструкції, реставрації, капітального чи поточного ремонту;

9) обґрунтовані пропозиції щодо відновлення навколишнього природного середовища, збереження та розвитку природоохоронних територій та об’єктів;

10) інформацію щодо технічної можливості, економічної доцільності відновлення об’єктів шляхом нового будівництва або пропозиції щодо будівництва нових об’єктів замість тих, що зазнали пошкоджень або зруйновані, з визначенням застосування проектів повторного використання та розроблення індивідуальних проектних рішень;

11) інформацію щодо необхідних заходів інженерної підготовки та інженерного захисту території;

12) обґрунтовані пропозиції щодо доцільності зміни функціонального призначення територій територіальної громади (її частини) з урахуванням існуючої забудови та наявної містобудівної документації;

13) пропозиції щодо внесення змін або розроблення містобудівної документації на місцевому рівні;

14) обґрунтовані пропозиції щодо перенесення об’єктів виробничої сфери;

15) загальні підходи та пропозиції щодо комплексного відновлення, розвитку території територіальної громади (її частини) та заходи для їх реалізації з визначенням пріоритетності, з урахуванням норм і нормативів щодо просторового планування та землекористування, захисту навколишнього природного середовища та природних ресурсів, забезпечення населення закладами і послугами, що в них надаються, охорони культурної спадщини, розвитку транспорту та інженерної інфраструктури тощо;

16) попередній фінансово-економічний розрахунок для забезпечення заходів комплексного відновлення території територіальної громади (її частини);

17) пропозиції щодо джерел фінансування заходів для забезпечення комплексного відновлення території.

Невід’ємною складовою програми комплексного відновлення території територіальної громади (її частини) є план реалізації такої програми, який включає перелік та зміст заходів, їх відповідальних виконавців, строки та індикатори їх реалізації.

29. Проект програми комплексного відновлення території територіальної громади (її частини) перед проведенням громадського обговорення підлягає погодженню уповноваженим органом містобудування та архітектури облдержадміністрації протягом 10 календарних днів з дня його надходження (крім програм комплексного відновлення територій територіальних громад (їх части) для мм. Києва та Севастополя).

Разом з проектом програми комплексного відновлення території територіальної громади (її частини) до уповноваженого органу містобудування та архітектури облдержадміністрації надаються копії відповідей на запити щодо врахування інтересів суміжних територіальних громад, а також інформація щодо врахування пропозицій громадськості, отриманих під час розроблення проекту програми.

У разі необхідності за пропозицією уповноваженого органу містобудування та архітектури облдержадміністрації та за рішенням голови облдержадміністрації до опрацювання проекту програми комплексного відновлення території територіальної громади (її частини) уповноваженим органом містобудування та архітектури можуть залучатися інші структурні підрозділи облдержадміністрації (зокрема з питань економіки та інвестицій, захисту навколишнього природного середовища та природних ресурсів, охорони культурної спадщини, освіти, культури, охорони здоров’я, транспорту та інфраструктури), що не впливає на загальний строк погодження проекту програми, зазначений в абзаці першому цього пункту.

У разі коли у зазначений строк уповноваженим органом містобудування та архітектури облдержадміністрації не надано погодження проекту програми комплексного відновлення території територіальної громади (її частини) або не надано обґрунтованої відмови у його погодженні, проект програми комплексного відновлення території територіальної громади (її частини) вважається таким, що погоджено уповноваженим органом містобудування та архітектури облдержадміністрації.

У разі коли за результатами громадського обговорення до проекту програми комплексного відновлення території територіальної громади (її частини) були внесені зміни (крім редакційних), він підлягає повторному погодженню уповноваженим органом містобудування та архітектури облдержадміністрації протягом трьох робочих днів.

30. Виконавчі органи сільських, селищних, міських рад з метою забезпечення публічності та прозорості розроблення програми комплексного відновлення території територіальної громади (її частини) забезпечують:

1) оприлюднення прийнятих рішень щодо розроблення програми комплексного відновлення території територіальної громади (її частини) на своєму офіційному веб-сайті та на порталі електронної системи;

2) оприлюднення проекту програми комплексного відновлення території територіальної громади (її частини) на своєму офіційному веб-сайті та на порталі електронної системи із зазначенням строку подання пропозицій громадськості до проекту. Такий строк не може становити менше 15 календарних днів з дня оприлюднення відповідного проекту;

3) реєстрацію, розгляд та врахування пропозицій громадськості до проекту програми комплексного відновлення території територіальної громади (її частини) (отриманих як після оприлюднення рішення щодо розроблення програми комплексного відновлення області, так і після оприлюднення проекту програми комплексного відновлення області, розгляд пропозицій громадськості здійснюється на засіданні робочої групи);

4) узгодження спірних питань з громадськістю (здійснюється шляхом розгляду на засіданні робочої групи);

5) оприлюднення на своєму офіційному веб-сайті та на порталі електронної системи результатів розгляду пропозицій громадськості до проекту програми комплексного відновлення території територіальної громади (її частини) протягом семи календарних днів з дня їх розгляду.

Реєстрація пропозицій громадськості до проекту програми комплексного відновлення області здійснюється відповідно до правил організації діловодства, затверджених у встановленому законодавством порядку.

31. Виконавчий орган сільської, селищної, міської ради готує звіт за результатами розгляду пропозицій громадськості до проекту програми комплексного відновлення території територіальної громади (її частини) (отриманих як після оприлюднення рішення щодо розроблення, так і після оприлюднення проекту програми), який містить перелік пропозицій громадськості, рішення робочої групи щодо їх врахування, часткового врахування або обґрунтованого відхилення, за необхідності забезпечує доопрацювання проекту програми комплексного відновлення території територіальної громади (її частини) відповідно до врахованих пропозицій громадськості.

Звіт про громадське обговорення програми комплексного відновлення території територіальної громади (її частини) затверджує керівник виконавчого органу сільської, селищної, міської ради.

32. Виконавчий орган сільської, селищної, міської ради протягом п’яти робочих днів з дня оприлюднення звіту про громадське обговорення проекту програми комплексного відновлення території територіальної громади (її частини) вносить його на розгляд відповідної сільської, селищної, міської ради.



вгору