Про затвердження Порядку ведення обліку операторів протимінної діяльності
Постанова Кабінету Міністрів України; Порядок від 03.11.20211150
Документ 1150-2021-п, чинний, поточна редакція — Прийняття від 03.11.2021
( Остання подія — Набрання чинності, відбулась 10.11.2021. Подивитися в історії? )
Виберіть формат файлу для збереження:

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА

від 3 листопада 2021 р. № 1150
Київ

Про затвердження Порядку ведення обліку операторів протимінної діяльності

Відповідно до статті 9 Закону України “Про протимінну діяльність в Україні” Кабінет Міністрів України постановляє:

Затвердити Порядок ведення обліку операторів протимінної діяльності, що додається.

Прем'єр-міністр України

Д.ШМИГАЛЬ

Інд. 82




ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 3 листопада 2021 р. № 1150

ПОРЯДОК
ведення обліку операторів протимінної діяльності

1. Цей Порядок визначає процедуру ведення обліку операторів протимінної діяльності - суб’єктів господарювання і неприбуткових підприємств, установ та організацій, які мають право на провадження видів господарської діяльності у сфері протимінної діяльності та отримали сертифікат відповідності в установленому законодавством порядку.

2. Облік операторів протимінної діяльності ведеться секретаріатом Національного органу з питань протимінної діяльності шляхом формування та постійного оновлення переліку операторів протимінної діяльності (далі - перелік).

3. Перелік ведеться в електронній формі, є загальнодоступним та формується з метою забезпечення інформування Національного органу з питань протимінної діяльності, міністерств, інших центральних та місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, громад про операторів протимінної діяльності.

4. Включенню до переліку підлягають оператори протимінної діяльності - уповноважені підрозділи центральних органів виконавчої влади, підприємства, установи та організації незалежно від форми власності, у тому числі міжнародні та іноземні, що мають ресурси для виконання процесів і надання послуг у сфері протимінної діяльності та відповідно до статті 29-1 Закону України “Про протимінну діяльність в Україні” отримали сертифікат відповідності.

5. Для включення оператора протимінної діяльності до переліку акредитований орган з оцінки відповідності протягом п’яти робочих днів після видачі оператору протимінної діяльності сертифіката відповідності надсилає секретаріатові Національного органу з питань протимінної діяльності (далі - секретаріат) повідомлення в електронній формі з накладенням кваліфікаційного електронного підпису про сертифікацію оператора протимінної діяльності.

У повідомленні зазначається:

найменування оператора протимінної діяльності;

код згідно з ЄДРПОУ;

адреса для листування;

контактні дані: номер телефону/телефаксу, адреса електронної пошти (e-mail);

прізвище, власне ім’я, по батькові (за наявності) керівника;

назва процесу протимінної діяльності;

дата видачі сертифіката відповідності;

строк дії сертифіката відповідності.

6. Секретаріат протягом п’яти робочих днів після отримання повідомлення про сертифікацію оператора протимінної діяльності включає наведені в ньому відомості про оператора протимінної діяльності до переліку та оприлюднює їх на офіційному веб-сайті центрального органу виконавчої влади, керівник якого головує в Національному органі з питань протимінної діяльності, з урахуванням вимог Закону України “Про захист персональних даних”.

7. Оператор протимінної діяльності виключається з переліку у разі анулювання сертифіката відповідності на підставі відповідного повідомлення акредитованого органу оцінки відповідності.

Повідомлення про анулювання сертифіката відповідності акредитований орган з оцінки відповідності протягом п’яти робочих днів після ухвалення такого рішення надсилає секретаріатові в електронній формі з накладенням кваліфікаційного електронного підпису. У повідомленні зазначаються дата анулювання сертифіката відповідності та підстава анулювання сертифіката відповідності.

Секретаріат протягом трьох робочих днів після отримання зазначеного повідомлення вилучає з переліку інформацію стосовно відповідного оператора.

8. Секретаріат протягом трьох робочих днів після отримання від акредитованого органу з оцінки відповідності повідомлення в електронній формі з накладенням кваліфікаційного електронного підпису про тимчасове припинення дії сертифіката відповідності оператора протимінної діяльності вносить зміни до переліку.

У разі коли тимчасово припиняється дія одного (кількох) сертифіката (сертифікатів) відповідності на процеси протимінної діяльності, у відомостях про оператора в переліку робиться відповідний запис “тимчасово припинено з ___ ______ 20___ р.” стосовно цього (цих) процесу (процесів).

9. У разі передачі головування в Національному органі з питань протимінної діяльності керівнику іншого центрального органу виконавчої влади перелік протягом п’яти робочих днів оприлюднюється на офіційному веб-сайті цього центрального органу виконавчої влади.

На офіційному веб-сайті центрального органу виконавчої влади, керівник якого передав головування в Національному органі з питань протимінної діяльності, замість відповідного переліку оприлюднюється відповідне посилання стосовно нового місця його розміщення.



вгору